Livscyklusvurdering (LCA)

Tag på kursus i livscyklusvurdering, og lær at styre LCA-processen med blik for din organisations behov - så I ikke ender med at kaste penge efter noget, der ikke kan bruges.

På kurset lærer du at:

 • Tage aktivt del i LCA-processen og stille de rigtige spørgsmål undervejs
 • Sætte din viden om virksomheden i spil, så LCA-eksperten kan tage højde for jeres mål og overvejelser.
 • Fortolke jeres livscyklusvurderinger, så I fx kan bruge dem til at gøre jeres produkter mere klimavenlige.
 • Identificere virksomhedens behov og styre LCA-processen, så metoder og standarder hænger sammen med jeres ønsker.
Næste kursusstart Se alle datoer 08. juni 2023, Aarhus 14. juni 2023, København
Varighed 2 dage
Pris 9.950 kr. ekskl. moms.
Tilmeld dig Download som pdf
Kurset kan også holdes hos jer – se mere her
Scroll down

Hvad er en livscyklusvurdering?

Livscyklusanalyse, på engelsk “Life Cycle Assessment”, er en metode, man kan benytte sig af, når man vil vurdere, hvordan et produkt eller en service påvirker miljøet. Tilgangen tager højde for produktets miljømæssige aftryk i alle stadier af produktets “livstid”- frem for blot at fokusere på aftrykket fra produktionen.  Mange kalder livcyklusvurdering for livscyklusanalyse. Det skyldes formentlig, at den engelske forkortelse for Life Cycle Assessment er LCA, og det dermed virker både mundret og oplagt at lade a`et stå for analyse. 

Forstå jeres behov, og undgå at spildte ressourcer 

Før i går I gang med at hyre en ekspert, er det vigtigt, at I selv er klar over, hvad I har brug for. I kan ikke forvente, at LCA-eksperten bruger lang tid på at afdække jeres unikke behov i udbudsfasen. Det ville svare til at gå ned i en skobutik med en forventning om, at damen bag skranken lige kunne analysere din nuværende skosamling og øvrige stil – for derefter at rådgive dig om, hvilke sko du havde mest brug for. Vores kursus sørger for at klæde jer på til at gå ind i udbudsprocessen med en bevidsthed om, hvad I søger og hvilke metoder, der hænger bedst sammen med jeres behov. 

Brug jeres livscyklusvurdering til at blive mere bæredygtige 

Det er vigtigt, at I er i stand til at fortolke og anvende resultaterne af jeres livscyklusanalyse, hvis I vil have mest muligt ud af den. I kan fx bruge en livscyklusvurdering til at få indsigt i, hvordan et produkt eller en ydelse kan blive mere miljømæssigt bæredygtigt og mindre ressourcekrævende. På kurset lærer I, hvordan man kan anvende resultaterne fra analysen til at lave forbedringer, og hvad man især bør være opmærksom på i denne sammenhæng.  

Brug jeres livscyklusvurdering, når I fortæller om jeres produkters miljømæssige bæredygtighed

Tiden hvor man bare kunne kalde sit produkt bæredygtigt er ovre – heldigvis. Der skal dokumentation på bordet, og den dokumentation kan jeres livscyklusanalyser altså bidrage til. Hvis I skal kunne bruge LCA´er i jeres eksterne kommunikation, er det dog vigtigt at vide, hvilke påstande en livscyklusvurdering egentlig kan støtte op om. Vores kursus kommer derfor også omkring brugen af livscyklusanalyser i ekstern kommunikation – og hvorfor I ikke bare kan omsætte jeres tal til en perlerække af flotte adjektiver. 

Hvem bør deltage?

Kurset er ideelt til dig, der er sustainability- eller product manager, eller som på anden måde arbejder med produkter og/eller bæredygtighed. 

Måske arbejder du sammen med en intern eller ekstern LCA-ekspert og har brug for at få en dybere forståelse af processer, metoder og standarder. 

Kurset kræver ingen forudgående viden om livscyklusvurderinger.  

 Mød dine undervisere:
Alexandra Se profil
Alexandra er civilingeniør med speciale i kvantificering af miljøpåvirkninger. Hun har en M.Sc. i miljøteknologi og en Ph.d. fra DTU.
Som konsulent hjælper Alexandra virksomheder og organisationer med at sikre, at de kan dokumentere deres miljøpåvirkning.
Alexandra har undervisningserfaring fra DTU, hvor hun har undervist på kurserne “Life Cycle Assessment of Products and Systems” og “Advanced Life Cycle Assessment”. Som underviser sætter
Alexandra en ære i at engagere deltagerne i de aktuelle miljømæssige problematikker og sørge for, at kursisterne bliver udfordret fagligt og får nye perspektiver på deres arbejde.
Jasper Se profil
Jasper er civilingeniør fra DTU. Han har en B.Sc. i Design & Innovation med fokus på ecodesign og cirkulær ækonomi og en M.Sc. i Industriel Økonomi og Teknologiledelse med specialisering i bæredygtighedsledelse.
I sit arbejde som konsulent har han især fokus på virksomheders arbejde med klima, bæredygtighed og livscyklusvurderinger.
Han har undervisningserfaring fra DTU’s hovedkursus i livscyklusvurdering og har desuden været med til at udvikle de obligatoriske master-kurser på DTU, “Innovation in Engineering” og “Facilitating Innovation in Engineering”.
Medarbejderens udbytte
1

Du får indsigt i muligheder og begrænsninger ved livscyklusvurderinger.

2

Du lærer at stille alle de rigtige spørgsmål og indgå i en faglig dialog med LCA-eksperter.

3

Du bliver i stand til at fortolke resultaterne af jeres livscyklusvurderinger og bruge dem som grundlag for strategiske beslutninger.

Arbejdsgiverens udbytte
1

Din arbejdsplads undgår at bruge ressourcer på livscyklusvurderinger, som ikke passer til jeres behov.

2

I kommer til at få et større udbytte af jeres livscyklusvurderinger, når du lærer at planlægge og styre processen i tråd med jeres behov.

3

Din arbejdsplads vil i højere grad kunne bruge jeres færdige livscyklusvurdering som udgangspunkt for forbedringer.

Næste kursusstart

Vælg den dato & by der passer dig bedst
Aarhus 08. juni 2023 - 09. juni 2023
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus
9.00-16.00
9.950 ekskl. moms. Tilmeld dig
København 14. juni 2023 - 15. juni 2023
Aros Konference, København
9.00-16.00
9.950 ekskl. moms. Tilmeld dig
Swipe og se datoer ( 1 flere)
Tilmelding Livscyklusvurdering (LCA)
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Kursus/Uddannelse Livscyklusvurdering (LCA)
Sted & Datoer

  1 Jeg vil gerne modtage et gratis eksemplar af e-bogen "99+1 tips, tricks og hemmeligheder,
  der vil ændre din kommunikation", samt tilmeldes nyhedsbrevet, hvor jeg vil få yderligere gode råd.

  Nu kan du godt begynde at glæde dig til at blive meget klogere!

  Du vil senere i dag eller den næste hverdag få en mail fra en af vores kursussekretærer med alt det, du har brug for at vide.

  Tag en kollega med – og få selv endnu større udbytte!

  Hvis du tager en kollega med, får I begge en rabat (og du får en god sparringspartner, når du kommer tilbage fra kurset). I kan se rabatten i kursusbeskrivelsen (hvor du tilmeldte dig). Ved tilmelding skal din kollega blot gøre opmærksom på, at du også deltager. Så får I begge rabatten.

  Har du spørgsmål?

  Så henvend dig i chatten nede til højre, send en mail til info@arosbusinessacademy.dk eller ring til os på tlf. 70 278 279.

  Vi ser frem til at møde dig

  Aros
  Tilmeldingbekræftelse
  ................................................................................................
  Din besked er blevet sendt.

  Vi bestræber ps på at svare så hurtigt som muligt.

  Har du yderligere spørgsmål er du også velkommen til at ringe til os på 70 278 279

  Aros
  Hent materiale
  ................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
  Kursus/Uddannelse Livscyklusvurdering (LCA)
  [cf7lead cf7_id='780' debug='false' fields='Company=|First Name=|Last Name=user-name|Email=user-email|Phone=|Title=title|Course name=source|Description=|URL source=url_source']

  Aros
  97,9%
  af alle kursister

  af vores kursister mener, at underviseren var meget god/god til at tilpasse indhold og undervisning til dem.

  Få vores e-bog med 99+1 hemmeligheder
  om kommunikation GRATIS!
  ................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
  Tilmeld dig og få dit eksemplar af vores e-bog "99+1 tips, tricks og hemmeligheder, der vil ændre din kommunikation", samt jævnlige tips og nyheder, der gør dit arbejdsliv bedre.