I 2023 blev danske virksomheder ramt af 49 % flere cyberangreb end året før – den største stigning blandt de 41 lande, der indgik i analysen. På globalt plan voksede antallet af ugentlige cyberangreb mod virksomhedsnetværk med 30 % i andet kvartal af 2024 sammenlignet med samme periode i 2023. Udviklingen vidner om en markant eskalering i cybertruslen og peger på et presserende behov for øget viden og stærkere kompetencer inden for cybersikkerhed.
En rapport fra Deloitte fra 2024 (kilde) anslår, at Danmark kan komme til at mangle op mod 20.000 cybersikkerhedseksperter inden 2030, hvilket er et tydeligt tegn på den voksende efterspørgsel efter specialiserede kompetencer på området. Samtidig peger en Eurobarometer-undersøgelse på, at manglen på cybersikkerhedsfærdigheder er stigende i hele EU. Det understreger behovet for øget fokus og investering i cybersikkerhed – både nationalt og internationalt – i takt med, at cyberangreb bliver stadig hyppigere og mere avancerede.
Cyberangreb i både Danmark og resten af verden bliver stadig mere avancerede og sofistikerede. Vi ser i stigende grad angreb, der benytter komplekse teknikker som multi-trins infiltrationer og ransomware-as-a-service, og hvor cyberkriminelle målretter deres metoder nøje. De udnytter sårbarheder i forsyningskæder og manipulerer mennesker gennem social engineering. Samtidig er der en markant vækst i såkaldte Advanced Persistent Threats (APT’er), hvor angribere opnår skjult og langvarig adgang til netværk for gradvist at udtrække følsomme data. Denne type angreb er særligt risikofyldte, fordi de ofte er svære at opdage og bekæmpe.
Den voksende kompleksitet øger presset på virksomheder og organisationer og understreger behovet for stærkere cybersikkerhedsindsatser. Det gør uddannelse og opkvalificering af medarbejdere til en helt central brik i forsvaret mod cybertrusler.
Kunstig intelligens er i færd med at transformere cybertrusselslandskabet ved at gøre angreb både mere avancerede og præcise. Cyberkriminelle udnytter AI til at automatisere, skalere og tilpasse deres angreb, hvilket gør dem sværere at opdage og langt mere effektive. Især phishing og social engineering er blevet mere sofistikerede, da AI kan analysere store datamængder og generere realistiske, overbevisende beskeder. Derudover anvendes AI til at udvikle mere kompleks malware og deepfakes, som øger risikoen for manipulation og bedrag.
På den positive side giver AI også nye muligheder i cybersikkerhedsforsvaret. Med evnen til at identificere mønstre og forudsige trusler i realtid kan AI hjælpe organisationer med at opdage og imødegå angreb hurtigere og mere præcist end tidligere.
Manglende forberedelse eller én enkelt fejl kan resultere i alvorlige økonomiske tab, skader på virksomhedens omdømme og tab af værdifulde data – konsekvenser, der i nogle tilfælde aldrig kan fuldt ud genoprettes. Med en minimal investering i denne cybersecurity-uddannelse får du og din organisation de nødvendige redskaber til at opdage, forstå og bekæmpe både nuværende og fremtidige cybertrusler. Uddannelsen gør dig i stand til at handle proaktivt og styrker din evne til at beskytte virksomhedens aktiver og undgå de alvorlige følger, som rammer dem, der står uforberedte.
For at kunne forsvare din organisation effektivt mod cyberangreb, er det afgørende at forstå, hvordan en hacker tænker. På denne Mini MBA i Cybersecurity får du dyb indsigt i hackerens perspektiv og metoder – fra kortlægning af sårbarheder til planlægning og udførelse af angreb. Ved at sætte dig ind i angriberens tilgang kan du afsløre svagheder i din egen sikkerhedsstrategi og tage de nødvendige skridt, inden de bliver udnyttet. Denne indsigt giver dig et markant forspring: Du lærer at tænke proaktivt og styrker din organisations modstandskraft, så du bedre kan beskytte dens værdier og digitale aktiver mod alvorlige trusler.
Du kan enten tilmelde dig cybersecurity-uddannelsen i Aarhus eller i København. Uddannelsen består af 6 undervisningsdage (kl. 9-16) med cirka 21 dages mellemrum (og to specialiseringsmoduler, du tager online). I Aarhus afholdes uddannelsen på Radisson Blu Scandinavia Hotel (ved siden af Musikhuset), og i København byder vi velkommen i vores eget spritnye (og ret tjekkede) konferencecenter lige ved Papirøen, Nyhavn og Broens Gadekøkken.
Vi har trænet en ArosGPT på alt det, du kommer igennem på uddannelsen. Det giver dig mulighed for at få svar på alverdens begavede spørgsmål. Du kan fx skrive: “Kan du minde mig om de 5 vigtigste pointer fra modul 1?” “Jeg skal i gang med at læse pensum til modul 4 – kan du give mig et sammendrag af pensum og relatere sammendraget til, at jeg er forsker i en medicinalvirksomhed?” “Vil du uddybe, hvad der ligger i OT security?” “Hvordan gør jeg nemt og effektivt min chef mere nysgerrig på cybersikkerhed?” “Kan du fortælle mig lidt mere om underviseren på modul 6?”
Mini MBA i Cybersikkerhed er bygget op over 6 moduler (6 undervisningsdage) og to specialiseringsmoduler (e-learning). Udover undervisningen mødes du med en studiegruppe tre gange, hvor I arbejder videre med, hvordan I kan integrere dét, I har lært i undervisningen, med jeres egen praksis. Der er desuden cirka 300 siders pensum, du skal læse gennem uddannelsen. Cybersecurity-uddannelsen afsluttes med en 6-siders skriftlig eksamen. Hvis du ønsker det, kan du fravælge eksamen og få et diplom på, at du har deltaget på Mini MBA i Cybersecurity. Det kræver dog, at du har deltaget i minimum 5 ud af 6 moduler og taget de to specialiseringsmoduler. Tager du eksamen og består, får du i stedet et underskrevet eksamensbevis.
En gazelle kan opnå en hastighed på 100 km/t, når den piler hen over Afrikas savanner. Når vi hos Aros Kurser går ud til kaffemaskinen om morgen, kommer vi sjældent over 8 km/t, og vi træffes sjældent mere eksotiske steder end København og Aarhus. Alligevel er der ifølge Dagbladet Børsen en gazelle gemt i os.
Dette modul giver dig en omfattende indføring i cybersikkerhedens grundlæggende principper, og hvordan de anvendes i praksis. Vi udforsker de vigtigste trends, der former nutidens cybertrusselslandskab, og kigger nærmere på de teknologier, der gør det muligt at opretholde et stærkt forsvar mod cyberangreb. Du lærer om de forskellige typer cybertrusler – fra phishing og malware til mere avancerede angreb som ransomware og APT’er (Advanced Persistent Threats). Med denne viden får du et solidt fundament til at forstå og imødegå trusler, som kan ramme din organisation.
Underviser: Peter Kruse, Chief Information Security Officer hos Clever.
I dette modul dykker vi ned i risikostyringens rolle i cybersikkerhed, hvor du lærer at identificere, evaluere og prioritere sikkerhedsrisici, som kan true organisationens data og systemer. Modulet dækker metoder og værktøjer til at udføre sårbarhedsanalyser og trusselsvurderinger, hvilket gør det muligt at arbejde strategisk med at reducere sårbarheder. Vi ser på værktøjer som Security Information and Event Management (SIEM), penetrationstests og analyse af leverandørers sikkerhed for at sikre, at du kan opbygge et forsvar baseret på en dybdegående forståelse af trusselsbilledet. Målet er at give dig en systematisk tilgang til at minimere risici og styrke den samlede cybersikkerhed.
Underviser: Cybersecurity-ekspert Thomas Mølgaard.
Dette modul fokuserer på de mest udbredte og farlige cybertrusler, som moderne danske organisationer står over for. Du får en detaljeret gennemgang af trusler som ransomware, social engineering, phishing og insider threats samt deres potentielle konsekvenser. Vi går i dybden med, hvordan disse trusler typisk udføres, hvilke sårbarheder de udnytter, og hvordan man kan forebygge dem gennem bedste praksis og proaktive foranstaltninger. Modulet indeholder praktiske øvelser og cases, hvor du får mulighed for at identificere risici og anvende konkrete metoder til at sikre, at organisationens data og systemer er bedst muligt beskyttede mod både nuværende og fremtidige trusler.
Underviser: Jesper Gerved, Cyber Security Management Consultant hos Implement.
I dette modul dykker vi ned i, hvordan I kan integrere compliance som en del af jeres sikkerhedsstrategi, samt hvordan manglende overholdelse af lovgivning, standarder, kontrakter samt forsikringskrav kan have alvorlige konsekvenser for både økonomi og omdømme. Du vil få både en teoretisk og praktisk forståelse af, hvordan I navigerer i et komplekst emne, der typisk trækker tråde på tværs af organisationen, samt konkrete ”do’s” and ”dont’s”, hvad enten du arbejder med overholdelse af lovgivning såsom GDPR eller NIS 2, standarder, eller overholdelse af cybersikkerheds krav i kontrakter eller som del af organisationens forsikringspolice.
Underviser: Anne Duedahl, Lead OT Security Manager hos Siemens Gamesa.
Sikring af adgang og identitetsstyring er afgørende for at forhindre uautoriseret adgang til organisationens systemer og data. Dette modul giver dig en dyb forståelse af Identity and Access Management (IAM) og de metoder, der bruges til at sikre, at kun autoriserede brugere kan få adgang til følsomme oplysninger. Vi gennemgår principper som mindst privilegium og nul-tillid samt teknologier som multifaktorautentifikation (MFA) og single sign-on (SSO). Modulet indeholder også hands-on øvelser, hvor du arbejder med implementering og administration af IAM-løsninger og får praktisk indsigt i, hvordan IAM beskytter mod interne og eksterne trusler. Med denne viden kan du hjælpe din organisation med at opretholde kontrol over adgangen til kritiske ressourcer og skabe et sikrere it-miljø.
Underviser: Tommy Petersen, Director of IAM Transformations hos KPMG Danmark.
Det sidste modul samler de centrale elementer af cybersikkerhed i en samlet strategi, der beskytter organisationen mod fremtidige angreb. Vi fokuserer på opbygningen af en solid cybersecurity-arkitektur og gennemgår de nødvendige processer for effektiv incident response og krisehåndtering. Du lærer, hvordan du kan skabe en incident response-plan, der gør det muligt at reagere hurtigt og begrænse skader i tilfælde af et angreb. Desuden dækker vi metoder til udvikling af en helhedsorienteret sikkerhedsstrategi, som forankrer alle dele af cybersikkerheden i organisationen. Dette modul giver dig værktøjer og strategier til at skabe et stærkt forsvar, og du afslutter med en praktisk opgave, hvor du anvender alt det, du har lært, i en realistisk case.
Underviser: John Cheng, Senior OT Security Specialist hos Eurowind Energy.
Under uddannelsen tager du to elearning-moduler, der giver dig mulighed for at specialisere dig og tone dine cybersecurity-kompetencer. Der er 193 emner at vælge mellem, og hvert af dem tager typisk mellem 10 og 20 timer at gennemføre. Efter uddannelsens afslutning giver div dig 6 måneders adgang til de resterende 191 moduler, så du kan specialisere dig yderligere.
Der er ingen formelle optagelseskrav på Mini MBA i Cybersecurity, og målgruppen er helt bred. Den er både for fagfolk, ledere og medarbejdere. Fælles er, at alle ønsker en strategisk og praktisk forståelse af cybersikkerhed og cybertrusler – og for hvad det betyder for deres arbejdsplads.
Under uddannelsen vælger du to specialiseringsmoduler, der passer til din specifikke baggrund, dine kompetencer og din arbejdssituation. Det giver dig mulighed for at ‘nørde’ i den retning, du ønsker. Er du leder, kan du fx specialisere dig inden for den menneskelige faktor i cybersecurity. Og er du fx it-specialist, kan du vælge specialiseringsmoduler inden for mere hardcore it.
Som virksomhed kan I bestille en særligt tilpasset udgave af kurset med fokus på jeres medarbejdere, jeres organisation og jeres specifikke behov. Du kan læse mere i toppen af højre hjørne, hvor der står “interne kurser” eller ringe på tlf. 70 278 279.
Hvis du selv skal betale for cybersecurity-uddannelsen og er ansat et sted, kan du muligvis benytte Bruttolønsordningen. Den reducerer din samlede udgift (og koster ikke din arbejdsgiver noget). Ring til os på tlf. 70 27 82 79 eller skriv til info@arosbusinessacademy.dk for at høre mere om ordningen.
Du tager kontrol over din karriere: Du investerer i dig selv og opnår en specialisering, der giver dig mulighed for at styre din professionelle udvikling - og som åbner døre til nye roller og ansvar.
Du bliv eksperten, andre spørger til råds: Med den viden og indsigt, du får gennem uddannelsen, bliver du en værdifuld rådgiver, der kan guide din organisation gennem komplekse sikkerhedsudfordringer og sikre, at de træffer de rette beslutninger.
Du opbygger et netværk af ligesindede: Med et netværk af andre sikkerhedsprofessionelle og eksperter kan du udveksle erfaringer og viden, som styrker dine kompetencer og muligheder i fremtiden.
Styrket cybersikkerhed og risikostyring: Med din nye viden kan din arbejdsgiver stole på, at du kan implementere effektive sikkerhedsstrategier og beskytte organisationen mod massive økonomiske tab og omdømmeskader som følge af cyberangreb.
Forbedret compliance og undgåelse af bøder: Du vil sikre, at organisationen overholder gældende lovgivning og regulativer som GDPR og NIS2, hvilket reducerer risikoen for bøder og retslige konsekvenser.
Strategisk konkurrencefordel: Ved at have en medarbejder med ekspertise i cybersikkerhed får din arbejdsgiver en konkurrencemæssig fordel, da de kan positionere sig som en sikker og pålidelig partner for kunder og samarbejdspartnere i en digital tidsalder.
af vores kursister mener, at underviseren var meget god/god til at tilpasse indhold og undervisning til dem.