3½ tips, der gør dig lækker på LinkedIn

LinkedIn er det allerbedste værktøj, du har til at fremme din karriere!

 

Netværksarrangementer og MUS-samtaler er intet ved siden af din LinkedIn-profil. Og mindst lige så vigtigt: LinkedIn er også et af de bedste reklamevinduer for din arbejdsplads.
Der er især tre fejl, som mange begår på LinkedIn. Og jeg har skrevet et tip til hver fejl, så du selv kan styre behændigt uden om dem.

 
1: Brug et seriøst og vellignende billede

Det første, du skal gøre, er at få taget et ordentligt billede. Det vil sige et ”rent” billede, taget med et ordentligt kamera, på en pæn baggrund, med pænt tøj og med dig i fokus. Den der med at beskære et Facebook-billede, fordi håret lige sad godt, går altså bare ikke. Det ser rasende uprofessionelt ud. Og billedet er det første, folk ser.


2: Skriv en kreativ og passioneret overskrift

Bruger du også bare overskriften til at beskrive din arbejdstitel? Det gør de fleste. Men den har et større potentiale end det.

Arbejdstitlen er vigtig. Men i sidste ende er folk komplet ligeglade med din titel. De vil vide noget om, hvad du kan bidrage med. Da brugerne er kommet ind på din profil, må de være interesserede i enten at samarbejde med dig, at blive kunder eller at headhunte dig. Og hvis de er det, vil de gerne vide noget om, hvordan du kan hjælpe dem med deres udfordringer.


3: Beskriv dine ansvarsområder og dine resultater
Bruger du resten af din profil på at levere ren fakta? Fair nok, det er der mange, der gør. Men det kan altså godt blive brugt til noget mere spændende. I summary-teksten kan du give et mere fyldestgørende billede af dine kompetencer. Du kan især komme foran de andre ved at skrive om dine ansvarsområder og resultater. Det er det, headhuntere og potentielle kunder gerne vil læse. Kast et blik på min egen profil for et eksempel.

3½: Et lille ekstra tip - brug din profil til at brande din arbejdsplads
LinkedIn kan meget mere end at brande dig selv. Det er også et værktøj for din virksomhed. Jeg fik over 6.000 leads alene gennem én statusopdatering på LinkedIn! Det gik så også exceptionelt godt. Men siden jeg optimerede min profil, er jeg begyndt at få gode kontakter og leads hver eneste uge, uden at jeg rigtig skal gøre noget aktivt. Og sådan en mulighed er det da synd at ignorere.
Få vores e-bog med 99+1 hemmeligheder
om kommunikation GRATIS!
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Tilmeld dig og få dit eksemplar af vores e-bog "99+1 tips, tricks og hemmeligheder, der vil ændre din kommunikation", samt jævnlige tips og nyheder, der gør dit arbejdsliv bedre.