Guide til en god sprogpolitik - for kommuner

Skal kommunen i gang med at lave en sprogpolitik?

Den måde, kommunen formulerer sig på over for borgerne, er uhyre vigtig - ikke kun for forståelsen af selve budskabet, men også for den opfattelse, borgerne får af kommunen.

Step 1 – nedfæld sprogpolitikken!
Sprogpolitikken skal nedfældes. Det er typisk en kommunikationsafdeling, der skriver sprogpolitikken, men det bør ske i samarbejde med kommunens øvrige afdelinger. Har kommunens ikke en kommunikationsafdeling, vil det typiske være en person fra marketingafdelingen, der er ansvarlig for udarbejdelsen.

Step 2 – implementér sprogpolitikken!
En  sprogpolitik skal ikke bare ende i et ringbind i reolen. Det undgår man dels ved at lave standardskrivelser, som medarbejderne kan bruge i en travl dagligdag, dels ved at gennemføre mindre interne kursusforløb, hvor der fokuserer på praktiske øvelser.

Få hjælp til at komme i gang
Vil I have redskaber og hjælp til at nedskrive en sprogpolitik, tilbyder Aros Kurser en intensiv workshop, der hjælper jer rigtig godt i gang.
Få vores e-bog med 99+1 hemmeligheder
om kommunikation GRATIS!
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Tilmeld dig og få dit eksemplar af vores e-bog "99+1 tips, tricks og hemmeligheder, der vil ændre din kommunikation", samt jævnlige tips og nyheder, der gør dit arbejdsliv bedre.