Lynkursus i korrekturlæsning

Vores lynkursus i grammatik lærer dig at arbejde effektivt og kompetent med praktisk korrekturlæsning.

Dette kursus er et avanceret kursus i grammatik, tegnsætning og praktisk korrekturlæsning, som giver dig alt, hvad du behøver for at blive en kompetent og effektiv korrekturlæser. Kurset er også for dig, der vil være god til dansk grammatik uden at skulle være egentlig korrekturlæser. Du får selvfølgelig masser af øvelser og personlig sparring af kursets underviser Christel, der er en af landets dygtigste korrekturlæsere.

 

 

Dit udbytte af dette kursus:

 • Dybdegående forståelse af dansk grammatik, dansk tegnsætning og typiske problemer
 • En sikker indføring i korrekturlæserens elektroniske værktøjskasse
 • Tips og tricks til at lette og forberede din korrekturlæsning
 • Træning i avanceret korrekturlæsning.

 

Næste kursusstart Se alle datoer 31. maj 2023, Aarhus 07. juni 2023, København
Varighed 2 dage
Pris 7.900 kr. ekskl. moms.
Tilmeld dig Download som pdf
Kurset kan også holdes hos jer – se mere her
Scroll down

En tekst med stavefjel sender en dårlig signal 

Stavefejl, kommafejl, grammatiske fejl og sjuskefejl sender et signal om en useriøs og uprofessionel virksomhed, organisation eller kommune. Alvorlige eller hyppige fejl kan skabe irritation hos modtageren og med andre ord være skadeligt for omdømmet og for forretningsmulighederne. En korrekt tekst kan derimod være en selvfølge og gå ubemærket hen, men kan også være en nydelse at læse for modtageren.

Bliv en god sproghåndværker 

Mange bruger alt for meget tid på korrekturlæsning, fordi de ikke kender korrekturlæserens tips og tricks. På kurset bruger vi god tid på at øve korrekturfunktionerne i Word og pdf, så du hurtigt og sikkert kan rette en tekst. Du bliver trænet i at læse korrektur på en masse tekster inden for forskellige genrer, og du får tips og tricks til, hvordan du kan optimere din korrekturlæsning. Og så får du forklaring på alle de spørgsmål, hvor du plejer at svare dine kollegaer: ”Fordi sådan er det bare.”

Et lynkursus, der gør dig til ekspert i nudansk

Der kommer hele tiden ændringer til sproget; nogle af større karakter, andre blot små spidsfindigheder. Som korrekturlæser eller den ansvarlige for tekster på arbejdspladsen må man derfor konstant følge med sproget, hvis man vil være sikker på, at teksten er korrekt. På dette kursus får du den nyeste viden om stavning og tegnsætning, og du får også vejledning i, hvordan du kan holde dig opdateret efter kurset.     

Spar tid på korrekturlæsning

Hvis du læser korrektur på tekster på din arbejdsplads, kan det lette dit arbejde at lære teknikkerne til effektiv korrekturlæsning. Og det behøver du ikke at tage en hel uddannelse for. På dette lynkursus arbejder vi fokuseret og med energi, så vi kommer godt rundt om hele stoffet. Og vi garanterer, at det ikke bliver kedeligt!

Kurset giver dig gratis adgang til et omfattende online kommakursus

Som deltager på kurset i korrekt dansk giver vi dig en årslicens til AROS Kurser Online kommakursus med mere end 100 øvelser. Så har du rig mulighed for efter kurset at nørde igennem med din nye kommaviden hjemmefra! Kurset har en værdi af 595 kr. ekskl. moms.

Læs mere om kursusprogrammet

Programmet for kursets første dag

 • Bliv klogere på de sproglige retningslinjer. Her får du får gode råd til din korrekturlæsning.
 • Hvordan retter du i word og pdf? Få styr på det tekniske og få tips til at sætte læsetempoet op.
 • Vi lærer om ordklasser og forskellige typer af sætninger.
 • Hvordan bruger vi komma? Vi arbejder med kommatering og de forskellige kommaregler.
 • Vi laver løbende øvelser med forskellige typer af tekster som rapporter, ansøgninger, artikler osv.

Programmet for kursets anden dag

 • Vi udvider arbejdet med kommatering fra førstedagen til mere vanskelige sætninger.
 • Kom hele vejen rundt! Vi kigger på reglerne for alle de andre tegn: Kolon, semikolon, citationstegn, bindestreg, tankestreg, skråstreg osv.
 • Vi gennemgår de typiske faldgruber – fx et eller to ord, ejefald, hans eller sin, nogen eller nogle og bøjningsendelser.
 • Vi laver løbende øvelser med forskellige typer af tekster som rapporter, ansøgninger, artikler osv.
Underviser
Christel Se profil
Christel er cand.mag. i dansk og bachelor i retorik. Hun har de sidste mange år arbejdet som professionel korrekturlæser. Hun har arbejdet med tekster i mange forskellige genrer, fra romaner over nyhedsbreve til videnskabelige afhandlinger, og hun har læst korrektur for en række forlag og dagblade. Christel er en pædagogisk og underholdende formidler, som altid sørger for at tilpasse undervisningen til den enkelte deltagers ståsted og udfordringer.
Hvem bør deltage på dette kursus?

Vi tager det som en forudsætning, at du har nogenlunde styr på stavningen, men at du har brug for at kende til spidsfindighederne i stavning og tegnsætning og også gerne vil kunne læse korrektur på egne og andres tekster hurtigt og effektivt. Hvis du ønsker at blive god til dansk grammatik uden nødvendigvis at skulle læse professionel korrektur, er dette også et kursus for dig. 

 

 

 

Underviseren tager ansvar for din læring!

For AROS KURSER handler alting om at skabe en positiv forandring for dig! Vi spørger derfor ind til dine behov og forudsætninger inden kurset. Og underviseren hjælper dig til at overføre den nye viden og de nye færdigheder til din dagligdag efter kurset.

Tilmeld dig, og få en gratis miniguide!

Når du tilmelder dig dette kursus i korrekturlæsning, sender vi dig vores lille miniguide ”Få større udbytte af dine kurser”. Med guiden får du enkle tips til, hvordan du får størst muligt udbytte af dette kursus – og af alle dine fremtidige kurser.

Medarbejderens udbytte
1

Du får et fagligt og teoretisk fundament, så du selvsikkert kan fremsætte faglige argumenter, og desuden være en kompetent korrekturlæser på egne og andres tekster.

2

Du får et unikt indblik i korrekturfagets metoder og insiderviden, så du hele tiden kan være helt opdateret på korrekt korrekturlæsning.

3

Efter kurset har du et bedre overblik over din arbejdsgang, fordi du hviler i dine faglige kompetencer, og har de relevante redskaber til at tackle forskellige skriftlige situationer.

Arbejdsgiverens udbytte
1

Din arbejdsgiver får en ekspert i dansk sprog og korrekturlæsning, der kan identificere samtlige sproglige problemer i forbindelse med tekstproduktion.

2

Når du kommer tilbage fra kurset, kommer du tilbage med ressourcerne til at udrydde skriftlige bommerter en gang for alle. Når sproget er i orden gavner det virksomhedens professionelle image, hvilket bliver bemærket af kunder og samarbejdspartnere.

3

Din arbejdsgiver får en mere effektiv medarbejder hjem fra kurset. Når du har fuldstændigt styr på grammatik og korrekturlæsning, har du et større overskud til at koncentrere dig om andre arbejdsgaver.

Næste kursusstart

Vælg den dato & by der passer dig bedst
Aarhus 31. maj 2023 - 01. juni 2023
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus
9.00-16.00
7.900 ekskl. moms. Tilmeld dig
København 07. juni 2023 - 08. juni 2023
Aros Konference, København
9.00-16.00
7.900 ekskl. moms. Tilmeld dig
Aarhus 23. august 2023 - 24. august 2023
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus
9.00-16.00
7.900 ekskl. moms. Tilmeld dig
København 29. august 2023 - 30. august 2023
Aros Konference, København
9.00-16.00
7.900 ekskl. moms. Tilmeld dig
Aarhus 25. oktober 2023 - 26. oktober 2023
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus
9.00-16.00
7.900 ekskl. moms. Tilmeld dig
København 29. november 2023 - 30. november 2023
Aros Konference, København
9.00-16.00
7.900 ekskl. moms. Tilmeld dig
Aarhus 31. januar 2024 - 01. februar 2024
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus
9.00-16.00
7.900 ekskl. moms. Tilmeld dig
København 07. februar 2024 - 08. februar 2024
Aros Konference, København
9.00-16.00
7.900 ekskl. moms. Tilmeld dig
Aarhus 10. april 2024 - 11. april 2024
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus
9.00-16.00
7.900 ekskl. moms. Tilmeld dig
København 17. april 2024 - 18. april 2024
Aros Konference, København
9.00-16.00
7.900 ekskl. moms. Tilmeld dig
Swipe og se datoer ( 9 flere)
Tilmelding Lynkursus i korrekturlæsning
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Kursus/Uddannelse Lynkursus i korrekturlæsning
Sted & Datoer

  1 Jeg vil gerne modtage et gratis eksemplar af e-bogen "99+1 tips, tricks og hemmeligheder,
  der vil ændre din kommunikation", samt tilmeldes nyhedsbrevet, hvor jeg vil få yderligere gode råd.

  Nu kan du godt begynde at glæde dig til at blive meget klogere!

  Du vil senere i dag eller den næste hverdag få en mail fra en af vores kursussekretærer med alt det, du har brug for at vide.

  Tag en kollega med – og få selv endnu større udbytte!

  Hvis du tager en kollega med, får I begge en rabat (og du får en god sparringspartner, når du kommer tilbage fra kurset). I kan se rabatten i kursusbeskrivelsen (hvor du tilmeldte dig). Ved tilmelding skal din kollega blot gøre opmærksom på, at du også deltager. Så får I begge rabatten.

  Har du spørgsmål?

  Så henvend dig i chatten nede til højre, send en mail til info@arosbusinessacademy.dk eller ring til os på tlf. 70 278 279.

  Vi ser frem til at møde dig

  Aros
  Tilmeldingbekræftelse
  ................................................................................................
  Din besked er blevet sendt.

  Vi bestræber ps på at svare så hurtigt som muligt.

  Har du yderligere spørgsmål er du også velkommen til at ringe til os på 70 278 279

  Aros
  Hent materiale
  ................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
  Kursus/Uddannelse Lynkursus i korrekturlæsning
  [cf7lead cf7_id='780' debug='false' fields='Company=|First Name=|Last Name=user-name|Email=user-email|Phone=|Title=title|Course name=source|Description=|URL source=url_source']

  Aros

  Det kunne tydeligt mærkes, at underviseren brænder for det danske sprog. Hun forstår at "læse" deltagernes niveau, og samtidig bibeholde en høj faglighed.

  Joan Erichsen

  Jeg kan godt lide, når tingene bliver gjort enkle, og det gjorde underviseren. Hun var rigtig god til at forklare selv det svære stof. Supergodt kursus med en meget engageret underviser, der gjorde korrekturlæsning simpelt og forståeligt. Jeg kan nu skrive med større sikkerhed og professionalitet.

  Jette Rydahl Sørensen

  Helt i top - absolut. Underviseren var virkelig dygtig og meget inspirerende i sin undervisning. Hun leverede en god balance mellem teori, øvelser og fællessnak, og på den måde kunne stoffet fordøjes rigtigt fint undervejs!

  Lise Lotte Frederiksen 

  Virkelig godt og brugbart kursus af meget høj kvalitet. Jeg har fået en masse gode fif og tricks, og en masse gode dokumenter med hjem. Jeg bliver forhåbentligt endnu skarpere og fanger endnu flere fejl, når jeg læser korrektur. Det var tydeligt at underviseren brændte for sit arbejde. Hun var meget inspirerende og havde god energi – foruden meget stor viden. Skønt!

  Marianne Klarskov Nielsen

  Kvaliteten var supergod! Jeg har fået større forståelse for korrekturlæserens betingelser i forhold til en kundes behov, og jeg føler mig mere sikker på, hvad jeg retter og hvorfor. Uddannelsen har helt klart øget min professionalisme og professionelle stolthed.

  Marianne Vestergaard

  97,9%
  af alle kursister

  af vores kursister mener, at underviseren var meget god/god til at tilpasse indhold og undervisning til dem.

  Få vores e-bog med 99+1 hemmeligheder
  om kommunikation GRATIS!
  ................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
  Tilmeld dig og få dit eksemplar af vores e-bog "99+1 tips, tricks og hemmeligheder, der vil ændre din kommunikation", samt jævnlige tips og nyheder, der gør dit arbejdsliv bedre.