Grafisk facilitering i praksis

Bliv toptunet facilitator af møder, processer og projekter med markedets bedste kursus i grafisk facilitering!

Vi afkoder billeder 60.000 gange hurtigere end ord! Så hvorfor er det egentlig, at vi er så glade for kun at bruge ord? Vores kursus i grafisk facilitering er designet til at gøre dig til mødeleder, projekleder, underviser eller procesfacilitator i verdensklasse. Så grib tuschen og lær det grafiske håndværk!

 

 

På dette kursus vil du:

 • få kompetencer til at kombinere facilitatorrollen med det grafiske
 • lære at omsætte ord til tegninger, der giver mening for andre
 • få praktisk træning i tegneteknik
 • få et lager af grafiske symboler og figurer, du altid kan trække på
 • lære at holde et overblik over en tegneproces
 • se, hvorfor man kan få brug for et 7 meter langt referat
 • gratis modtage en lækker startpakke med grafisk materiale lige til at tage med hjem.

 

Næste kursusstart Se alle datoer 03. juni 2024, Aarhus 12. juni 2024, København
Varighed 2 dage
Pris 8.900 kr. ekskl. moms.
Tilmeld dig Download som pdf
Kurset kan også afholdes hos jer – se mere her
Scroll down

Lær den absolut bedste måde at facilitere på!

Med grafisk facilitering er det slut med at stå som mødeleder, facilitator eller oplægsholder og ikke rigtig føle, at du får sagt det, du egentlig gerne vil. Mestrer du grafisk facilitering, får du altid hele rummet med på den samme vision, og I får den samme forståelse af projektet – når I går fra mødet, er alle fuldstændig med på idéen!

Kan du tegne, bliver facilitering let som en leg

De fleste af os har med tiden lagt tuscherne fra sig til fordel for andre redskaber. Derfor er tegnedelen af grafisk facilitering en stor udfordring for mange. Men frygt ej – tegning er et håndværk og med få simple, men effektive, teknikker, bliver det ingen sag for dig grafisk at illustrere dine visioner for et nyt projekt. Dine tegnekundskaber strømlines i sparring med en af Danmarks bedste grafiske facilitatorer. 

Udnyt det visuelle og skab resultater!

Op mod 80 % af os tænker i billeder – bare tænk på, hvordan en post-it på arbejdspc’en gør hele forskellen på, om du husker at købe en letmælk på vej hjem eller ej. Som facilitator kan du bruge visuelle virkemidler til at skabe motivation og ejerskab blandt dine tilhørere og blive en langt mere effektiv og strømlinet facilitator.

Læs mere om programmet

Dag 1

 • Alle kan tegne! Vi starter med at tegne vores en introduktion af os selv.
 • Vi tegner grundformer: Mennesker, kommunikation, kontekst og proces. Og vi lærer at kombinere disse til meningsfulde billeder.
 • Vores sprog og organisationer er fyldt med symboler og metaforer – dem leger vi med og tegner op.
 • Du lærer desuden at bruge tuscher og farvekridt til at styrke billedets udtryk, ligesom vi arbejder med skrifttyper og opbygning af billedet.

Dag 2

 • Vi tegner skabeloner og templates, der understøtter den grafisk faciliterede proces, herunder brainstorm, undervisning og opsamling.
 • Det er ikke nødvendigt at tegne smukt, men det er vigtigt at kunne bruge visuelle virkemidler! Så hvordan bruger du grafisk facilitering til at lede processer? Du lærer basale og vigtige greb til individer, grupper og organisationer, og vi øver dem sammen.
Mød din underviser
Anna Margrethe Se profil
Anna Margrethe er en yderst erfaren underviser, coach, supervisor og proceskonsulent, der anvender grafisk facilitering i alle tænkelige sammenhænge. Hendes undervisning er kendetegnet af høj faglighed, nærvær og et glimt i øjet, og hendes tilgang er praksisrettet, så deltagerne efter kurset vil være trænet i såvel at tegne som at bruge grafisk facilitering som procesfaciliteringsredskab.

Desuden er Anna Margrethe autoriseret organisationspsykolog og har de sidste 10 år arbejdet som arbejds- og organisationskonsulent i både private, offentlige og frivillige organisationer.


Anna Margrethe vil som udgangspunkt være din underviser på kurserne i Aarhus.
Maibritt Se profil
Maibritt er uddannet erhvervspsykolog og har over 10 års erfaring som konsulent i organisations- og strategiudvikling for både den offentlige og private sektor. Udover at være ekspert i projektledelse og uddannet MBA, er Maibritt også certificeret EMCC coach. Hun har i kraft af sit arbejde med projektledelse, proceskonsultationer og teamudvikling undervist i grafisk facilitering gennem mange år og forstår at visualisere projekter, så de både kommunikerer målsætninger og skaber fælles forståelse for alle skridt i processen.

Maibritt er som udgangspunkt din underviser på kurserne i København.
Hvem bør deltage på dette kursus?

Kurset er for alle, der vil kommunikere klart og tydeligt i møder, workshops, undervisningssammenhænge o.l. Fx mødeledere, konferenceledere, proceskonsulenter, projektledere, undervisere eller oplægsholdere. 

Underviseren tager ansvar for jeres læring!

For AROS KURSER handler alting om at skabe en positiv forandring for dig! Vi spørger derfor ind til dine behov og forudsætninger inden kurset. Og underviseren hjælper dig til at overføre den nye viden og de nye færdigheder til din dagligdag efter kurset. 
 

 

Du får en lækker bonuspakke med tuscher fra Neuland

Vi sørger for, at du ikke går ned på udstyr, når du skal deltage på kurset! Vi har købt ind til, at du får en knivskarp grafisk facilitatorpakke med professionelle Neulandtuscher og kridt!

Tilmeld dig, og få en gratis miniguide!

Når du tilmelder dig dette kursus i præsentationsteknik, sender vi dig vores lille miniguide ”Få større udbytte af dine kurser”. Med guiden får du enkle tips til, hvordan du får størst muligt udbytte af dette kursus – og af alle dine fremtidige kurser.

Bestil et skræddersyet kursus til jer!

Som virksomhed kan I bestille en særligt tilpasset udgave af kurset med fokus på jeres medarbejdere, jeres organisation og jeres specifikke behov. Du kan læse mere her.

Medarbejderens udbytte
1

En af Danmarks bedste grafiske facilitatorers skræddersyede undervisning gør dig til en grafisk facilitator i verdensklasse. Hvis du allerede arbejder med mødefacilitering, bliver dine egenskaber udviklet til perfektion. Hvis du endnu ikke har erfaring med facilitering, bliver du klar til selvsikkert at gribe udfordringen bevæbnet med plancher og farvekridt.

2

Farverige tegninger bliver dit nye ynglingsredskab til at skabe målrettet kommunikation, når din tegneteknik forbedres radikalt med simple og effektive tegnestrategier. Kyndig vejledning og et grafisk startsæt med tuscher og kridt fra Neulan klæder dig på, så du lynhurtigt kan sætte dine nye evner i spil i din hverdag.

3

Du får et lager af grafiske figurer og symboler, der med sikkerhed forvandler dine ord til fængslende og letforståelige tegninger. Når du har styr på, hvilke tegninger, der er mest effektfulde, kan du formidle din vision nøjagtigt og inspirere de andre mødedeltagere.

Arbejdsgiverens udbytte
1

Din medarbejders nye, kompetencer rækker udover faciliteringsstrategier -vedkommende inspireres desuden til at anvende sin nye indsigt i den grafiske faciliterings kreative metoder i sine øvrige arbejdsopgaver.

2

Arbejdsmiljøet i din virksomhed forbedres. Din medarbejders kompetencer indenfor grafisk facilitering, sætter et inspirerende og motiverende eksempel for dine øvrige medarbejdere.

3

Grafisk facilitering bliver et frisk pust, der fastholder tilhørernes opmærksomhed, fordi budskabet formidles klart og skarpt med tusch og tegninger. Din medarbejder bliver derfor knivskarp til at facilitere møder både internt og eksternt.

Næste kursusstart

Vælg den dato & by der passer dig bedst
Aarhus 03. juni 2024 - 04. juni 2024
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus
9.00-16.00
8.900 ekskl. moms. Tilmeld dig
København 12. juni 2024 - 13. juni 2024
Aros Konference, København
9.00-16.00
8.900 ekskl. moms. Tilmeld dig
København 02. oktober 2024 - 03. oktober 2024
Aros Konference, København
9.00-16.00
8.900 ekskl. moms. Tilmeld dig
Aarhus 09. oktober 2024 - 10. oktober 2024
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus
9.00-16.00
8.900 ekskl. moms. Tilmeld dig
Aarhus 02. december 2024 - 03. december 2024
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus
9.00-16.00
8.900 ekskl. moms. Tilmeld dig
København 04. december 2024 - 05. december 2024
Aros Konference, København
9.00-16.00
8.900 ekskl. moms. Tilmeld dig
Aarhus 17. marts 2025 - 18. marts 2025
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus
9.00-16.00
8.900 ekskl. moms. Tilmeld dig
København 24. marts 2025 - 25. marts 2025
Aros Konference, København
9.00-16.00
8.900 ekskl. moms. Tilmeld dig
Aarhus 19. maj 2025 - 20. maj 2025
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus
9.00-16.00
8.900 ekskl. moms. Tilmeld dig
København 16. juni 2025 - 17. juni 2025
Aros Konference, København
9.00-16.00
8.900 ekskl. moms. Tilmeld dig
Swipe og se datoer ( 9 flere)
Tilmelding Grafisk facilitering i praksis
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Kursus/Uddannelse Grafisk facilitering i praksis
Sted & Datoer

  1 Jeg vil gerne modtage et gratis eksemplar af e-bogen "99+1 tips, tricks og hemmeligheder,
  der vil ændre din kommunikation", samt tilmeldes nyhedsbrevet, hvor jeg vil få yderligere gode råd.

  Nu kan du godt begynde at glæde dig til at blive meget klogere!

  Du vil senere i dag eller den næste hverdag få en mail fra en af vores kursussekretærer med alt det, du har brug for at vide.

  Tag en kollega med – og få selv endnu større udbytte!

  Hvis du tager en kollega med, får I begge en rabat (og du får en god sparringspartner, når du kommer tilbage fra kurset). I kan se rabatten i kursusbeskrivelsen (hvor du tilmeldte dig). Ved tilmelding skal din kollega blot gøre opmærksom på, at du også deltager. Så får I begge rabatten.

  Har du spørgsmål?

  Så henvend dig i chatten nede til højre, send en mail til info@arosbusinessacademy.dk eller ring til os på tlf. 70 278 279.

  Vi ser frem til at møde dig

  Aros
  Tilmeldingbekræftelse
  ................................................................................................
  Din besked er blevet sendt.

  Vi bestræber ps på at svare så hurtigt som muligt.

  Har du yderligere spørgsmål er du også velkommen til at ringe til os på 70 278 279

  Aros
  Hent materiale
  ................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
  Kursus/Uddannelse Grafisk facilitering i praksis
  [cf7lead cf7_id='780' debug='false' fields='Company=|First Name=|Last Name=user-name|Email=user-email|Phone=|Title=title|Course name=source|Description=|URL source=url_source']

  Aros

  Jeg har fået en skarpere streg, en masse gode øvelser og ny viden og tro på, hvordan man med ganske få symboler sagtens kan skabet et rigt visuelt "ordforråd". Super fedt kursus! Grafisk facilitering kommer til at sætte farve på min hverdag og gøre det nemmere, at skabe fælles forståelse for de komplekse systemer og processer, jeg arbejder med. Og sidst men ikke mindst, gøre mit arbejde en lille smule sjovere.

  Maria Lyskjær Mansfeldt

  Super dygtig, motiverende, positiv, inspirerende og sjov underviser. Ekstrem professionel!

  Linda Møller

  Underviseren var super kompetent og meget behagelig. Hun var ambitiøs og rummelig på samme tid, hvilket fik mig til at føle, at alle kunne være med, og at vi meget hurtigt blev meget dygtige. Maibritt gjorde meget ud af at tilpasse kurset til den gruppe der var til stede. Det var tydeligt, at hun hele tiden overvejede, hvordan redskaberne kunne give bedst mening i hver vores konkrete hverdag.

  Sally Schmidt

  Jeg har fået meget mere med fra kurset, end jeg havde forventet. Det er en superfed måde at facilitere på, og det er ikke nogen forudsætning, at man kan tegne. Jeg fik masser af inspiration, og underviseren var rigtig god til at tilpasse undervisningen til mine og de andre kursisters behov."

  Laila Nissen

  Et rigtig godt kursus med en meget dygtig og rar underviser. Tre dage efter kurset brugte jeg den planche, jeg tegnede på kurset, og udarbejdede derudover plancher på 2 x 3 meter. Det ville jeg ellers aldrig have haft mod og idé til at gøre. Rigtig dejlige undervisningsfaciliteter og forplejning. Jeg fik spist alt for meget chokolade, men det er vist min egen skyld.

  Birgitte Jespersen

  97,9%
  af alle kursister

  af vores kursister mener, at underviseren var meget god/god til at tilpasse indhold og undervisning til dem.

  Få vores e-bog med 99+1 hemmeligheder
  om kommunikation GRATIS!
  ................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
  Tilmeld dig og få dit eksemplar af vores e-bog "99+1 tips, tricks og hemmeligheder, der vil ændre din kommunikation", samt jævnlige tips og nyheder, der gør dit arbejdsliv bedre.