Skab opmærksomhed om dine tekster på nettet

Læsere på nettet er særligt utålmodige. Det er vigtigt, at dine tekster skiller sig ud fra mængden og samtidigt er enkle og præcise. På den måde fastholder du læserens opmærksomhed, så dine pointer ikke går tabt.

Vi har samlet 5 tips til, hvordan du fanger læserens opmærksomhed:

1. Dræb fyld
Skriv korte afsnit (3-4 linjer) og korte tekster. Folk er utålmodige på nettet; derfor skal du fange deres opmærksomhed med skarpe og præcise sætninger.

2. Glem alt om ”save the best for last”
Den holder ikke på nettet! Skriv det vigtigste først og baggrundsinfo til sidst. Vis, hvad du og din tekst har at byde på – lige fra begyndelsen.

3. Brug et ”du” i din webtekst
Det får læseren til at føle sig langt mere velkommen i din tekst, og det tvinger dig til at relatere tekstens indhold til din læser.

4. Brug stærke udsagnsord i dine overskrifter
Det fungerer ikke kun for landets førende aviser. Det vil også give dine tekster mere liv og give dine tekster netop den opmærksomhed, du ønsker.

5. Opdel teksten
Del din tekst op i flere dele og giv den struktur. Teksten bliver på den måde mere overkommeligt for læserne at læse. Husk at bruge krudt på fængende underrubrikker, der opsummerer hovedpointen i de enkelte afsnit.

Kursus i webkommunikation:
Tag på vores kursus skriv til nettet – bedre webkommunikation og bliv endnu bedre til at skrive fængende tekster og fange læserens opmærksomhed.

Læs mere her: Skriv til nettet webkommunikation
Få vores e-bog med 99+1 hemmeligheder
om kommunikation GRATIS!
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Tilmeld dig og få dit eksemplar af vores e-bog "99+1 tips, tricks og hemmeligheder, der vil ændre din kommunikation", samt jævnlige tips og nyheder, der gør dit arbejdsliv bedre.