Hemmeligheden bag overbevisende argumenation

Retorik er evnen til at kunne formidle sine tanker og virke overbevisende – uanset om det gælder i tale eller på skrift. For at slå igennem med dine pointer er det afgørende, at du fremstår troværdig og overbevisende.

Vi har samlet fem tips til, hvordan du kan fremstå mere troværdig:

1. Sæt dig i deres stol
Tilpas sprog og billeder i din argumentation efter de modtagere, du ønsker at nå ud til. Det knytter bånd mellem dig og dem.

2. Ha’ styr på fakta
Undersøg emnet. Inden du begiver dig ud i at diskutere et emne, bør du selvfølgelig sætte dig ind i det og få styr på fakta. Det er grundstenen i troværdighed formidling.

3. Inddrag eksempler
Brug eksempler fra virkelighedens verden, så argumentationen bliver bragt ned på et håndgribeligt niveau, alle kan forstå.

4. Brug kilder
Du kan øge din troværdighed og underbygge din argumentation ved at henvise til relevante kilder.

5. Vær troværdig, men glem ikke at skabe relationer
Fokuser ikke udelukkende på din troværdighed. Inddrag noget følelsesmæssigt i din argumentation, som modtageren kan forholde sig til. På den måde kan du fange læsernes opmærksomhed og sikre, at netop dine argumenter skiller sig ud fra mængden.

Kursus i praktisk retorik:

Tag på vores kursus i praktisk retorik og få styr på dit retoriske håndværk.

Læs mere her:
praktisk retorik - lær det retorisk håndværk
Få vores e-bog med 99+1 hemmeligheder
om kommunikation GRATIS!
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Tilmeld dig og få dit eksemplar af vores e-bog "99+1 tips, tricks og hemmeligheder, der vil ændre din kommunikation", samt jævnlige tips og nyheder, der gør dit arbejdsliv bedre.