Korrekturlæsning

Hvis du gerne vil undgå fejl i dine tekster, er det ikke nok bare at bruge stavekontrollen i Word. Vi giver dig her nogle enkle tips til, hvordan du kan optimere din korrekturlæsning, så den bliver effektiv og tidsbesparende.

1. Vent med korrekturlæsningen
Lad være med at læse korrektur lige efter, du har lavet en tekst færdig. Du vil allerede have vænnet dine øjne til at læse, hvad du tror, der står. Hvis der går nogen tid, vil din hjerne have glemt, hvad der står, og du kan læse teksten med friske øjne.

Hvis du ikke har tid til at vente nogle dage eller timer med korrekturlæsningen, kan du ”snyde” hjernen ved at lave et kort break, fx tale i telefon eller hente kaffe, og bagefter sætte dig et andet sted.

2. Vær fokuseret Du skal være fokuseret og koncentreret, når du læser din tekst. Læs teksten igennem langsomt og grundigt.

3. Skriv teksten ud på papir
Det kan hjælpe at printe teksten ud, frem for at læse korrekturen på skærmen.

4. Læs teksten højt
Når du læser teksten højt for dig selv, vil du nemt kunne fange de dumme fejl.

5. Få andre øjne på teksten Vil du være ekstra sikker på en fejlfri tekst, er det selvfølgelig altid et godt råd at få en anden person til også at læse korrektur på din tekst.

Lynkursus i korrekturlæsning
Tag på vores kursus i grammatik, tegnsætning og praktisk korrekturlæsning, som giver dig alt, hvad du behøver for at blive en kompetent og effektiv korrekturlæser.

Læs mere her.

Få vores e-bog med 99+1 hemmeligheder
om kommunikation GRATIS!
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Tilmeld dig og få dit eksemplar af vores e-bog "99+1 tips, tricks og hemmeligheder, der vil ændre din kommunikation", samt jævnlige tips og nyheder, der gør dit arbejdsliv bedre.