Mors dag er lige om hjørnet

Sådan opstod mors dag

Dagen opstod i 1600-tallets England, hvor børn og unge fik fri en dag fra tjenestestedet for at besøge deres mor. Den amerikanske forkæmper for kvinders valgret, Julia Ward Howe, pustede ekstra liv i traditionen i 1872 og gjorde mors dag til en hyldestdag for alle mødres arbejde.

Mors dag kom til Danmark med den danske betjent Christian Svenningsen, der havde kæmpet i USA's hær i 1. verdenskrig. I skyttegravene havde soldaterkammeraterne fortalt ham om Mother's Day, og han bragte traditionen med hjem.

 

Nye familiestrukturer giver nye ord med "mor"

 

Enemor sb. (1963)

Kvinde, der bor alene med sit barn.

 

Plasticmor sb. (1975)

Kvinde som ens far er gift eller bor sammen med.

 

Vikarmor sb. (1983)

Kvinde som gennemfører en graviditet for en anden kvinde og overlader barnet til hende. Kaldes også surrogatmor og rugemor.

 

Papmor sb. (1992)

Kvinde som ens far er gift eller bor sammen med.

 

Bonusmor sb. (2001)

Også en kvinde som ens far er gift eller bor sammen med.

 

Aros Kurser ønsker dig en god dag!

Få vores e-bog med 99+1 hemmeligheder
om kommunikation GRATIS!
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Tilmeld dig og få dit eksemplar af vores e-bog "99+1 tips, tricks og hemmeligheder, der vil ændre din kommunikation", samt jævnlige tips og nyheder, der gør dit arbejdsliv bedre.