Sprognyheder og tip til bedre kommunikation 3

To nye danske ord:

facebooke vb. (2008)
At benytte den sociale onlinetjeneste Facebook.

hjemmerøveri sb. (2009)
Brutal kriminalitet, hvor røvere trænger ind i et privat hjem, ofte ved nattetide.

Sådan opstod: "Den gik ikke, Granberg!"
I 1857 besluttede den svenske ballonskipper Victor Granberg at flyve sin luftballon fra Christiansborg til Sverige. Ballonen kolliderede med Hofteatrets tag, hvor Granberg sprang ud og betragtede ballonen stige til vejrs uden ham. Herefter konstaterer en tilskuer tørt: "Den gik ikke, Granberg!"

Staves det idé eller ide?

På dansk er den såkaldte 'accent aigu' valgfri på et trykstærkt e i visse fremmedord, fx. idé, allé, gelé, kupé, puré, rosé. Du er faktisk aldrig tvunget til at bruge tegnet. Du kan desuden bruge det til at fremhæve et stærkt tryk – for at forebygge misforståelser og fejllæsninger.

Hvis du vil blive bedre til at sætte komma, så prøv vores Online Kommakursus. Findes også med engelske kommaregler.
Få vores e-bog med 99+1 hemmeligheder
om kommunikation GRATIS!
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Tilmeld dig og få dit eksemplar af vores e-bog "99+1 tips, tricks og hemmeligheder, der vil ændre din kommunikation", samt jævnlige tips og nyheder, der gør dit arbejdsliv bedre.