Guide til bedre webkommunikation

Internetlæserne er verdens mest utålmodige læsere! De læser sjældent teksterne, men skanner i stedet og dykker ned, når deres øjne fanger noget interessant. Du skal derfor skrive tekster, der let kan skannes og samtidig gøre dine tekster så interessante, at læserne får lyst til at dykke ned i dem.

Her er fire gode råd til at skrive bedre webtekster:

1. Skriv kort og præcist, når du skriver til web
Sørg for at skrive kortere ord, kortere sætninger og i det hele taget kortere tekster. Lange ord, sætninger og tekster kræver stor tålmodig og koncentration, og det har læserne ikke. Læserne læser 30 procent langsommere, så skriv 30 procent mindre tekst. Dine afsnit skal maksimum være 3- 4 linjer.

2. Bliv gode venner med punktopstilling
Punktopstilling er en effektiv måde at gøre en større mængde information lettilgængelig og overskuelig. Læseren kan lynhurtigt danne sig et overblik. Skriv gerne korte sætninger i punkterne og ikke blot enkelte ord.

3. Skriv det vigtigste først
På nettet er det vigtigt at skrive det vigtigste først. Man skal følge den journalistiske nyhedstrekant og lave en faldende spændingskurve: Skriv først budskab/konklusion, derefter mellemregninger og forklaringer og til sidst uddybende detaljer. Det sikrer, at læserne får de vigtigste budskaber med sig, uanset hvornår de falder fra.

4. Lav informative, præcise og fængende overskrifter
Overskrifter på internet og intranet skal altid være uhyggeligt præcise og informative. Drag sidens eller afsnittets hovedbudskab op i overskriften ligesom i overskrifterne på denne side. Overskrifterne må meget gerne fange læsernes opmærksomhed – dog aldrig på bekostning af det præcise!

Tag på vores kursus i webkommunikation

Kurset i webkommunikation kan du supplere med et kursus i søgemaskineoptimering:

Kursus i søgemaskineoptimering - SEO kursus
Få vores e-bog med 99+1 hemmeligheder
om kommunikation GRATIS!
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Tilmeld dig og få dit eksemplar af vores e-bog "99+1 tips, tricks og hemmeligheder, der vil ændre din kommunikation", samt jævnlige tips og nyheder, der gør dit arbejdsliv bedre.