Medietræning - sådan tackler du pressen!

Bliv helt klar til at håndtere kritiske journalister og ubehagelige interviewsituationer, så du altid fremstår skarp i medierne.

Der er fuld fart på mediebranchen, og det kræver både øvelse og overblik at navigere mellem dit eget budskab og journalisternes (skjulte) agendaer. Dette intensive kursus hiver dig hele vejen gennem mediemøllen på godt ondt – så du ved, hvad der venter dig, og hvordan du håndterer det, næste gang en journalist kontakter dig.

 

Med dette kursus får du:

 • Konkret erfaring med håndtering af kritiske og insisterende journalister
 • Evnen til at få dit budskab klart igennem
 • Øvelse i at give interview til både tv, radio og aviser
 • Evnen til at tilpasse dit budskab til forskellige interviewgenrer
 • Indsigt i journalistens tankegang og motivation
 • Træning i pressede interview-situationer
 • Erfaring i at indgå aftaler om din mediemedvirken
 • Bevidsthed om kropssprog, stemmeføring og personlig gennemslagskraft.

 

Næste kursusstart Se alle datoer 01. marts 2022, København 18. maj 2022, København
Varighed 2 dage
Pris 14.900 kr. ekskl. moms.
Tilmeld dig Download som pdf
Driller det? Ring til os på 70 278 279
Scroll down

Lær alle de beskidte tricks at kende

I dag går der ikke mange minutter fra telefonen ringer hos dig, til en historie er ude på de forskellige medieplatforme. Men hvad er udgangspunktet for journalistens henvendelse? Og hvorfor ruller negative historier bare hurtigere end positive? De fleste af os undervurderer mediernes retoriske og fortællemæssige virkemidler, og det går ud over det budskab, vi prøver at få ud. På dette kursus bliver du undervist af en brancheinsider, der kender alle mediebranchens tricks – og som er klar til at bruge dem mod dig i ekstremt virkelighedstro scenarier!

Bliv klar til at møde pressen på alle platforme!

Dette kursus i medietræning tager udgangspunkt i kursistens egen kontekst, arbejdsplads og medietilstedeværelse. Det betyder, at underviseren allerede har lavet en grundig research, forberedt interviews til netop din situation og står klar til at give dig konkret feedback på din håndtering. Du bliver blandt andet udsat for interviewtræning på tv og radio, live-interviews med snurrende kamera og spotlight samt redigerede interviews. Af samme årsag er der maks. 6 deltagere på kurset, så alle har god tid til at arbejde med de forskellige genrer og værktøjer.

Læs mere om kursusprogrammet

Dag 1 – medieforståelse

 • Hvad skaber den gode historie? Vi ser på mediernes arbejdsvilkår og vinkling. Du får viden om, hvordan du bedst samarbejder med journalister, og hvad der skal til for at blive en god kilde i medieverdenen.
 • Sådan leverer du et budskab enkelt, skarpt og inspirerende. Vi fokuserer på, hvad der er vigtigt i rollen som talsmand, og hvordan du arbejder med budskaber, der har gennemslagskraft.
 • Vi klæder dig på til interviewet. Gennem praktiske øvelser lærer du at håndtere interviewspørgsmål, journalistens vinkling og de forskellige interviewsituationer.

Dag 2 – interviewtræning

 • Bliv klogere på, hvilken interviewstrategi du skal vælge. Vi gennemgår kernebudskaber, dilemmakommunikation og det kritiske interview.
 • Hvordan håndterer du den særlige disciplin at stå foran et kamera? Du lærer, hvordan du håndterer tv-interviewet, og hvordan du samarbejder med et tv-hold.
 • Er du kedelig eller karismatisk? Vi stiller skarpt på betydningen af en personlig kommunikationsstil, kropssprog og troværdighed.
Hvem bør deltage på dette kursus?

Meld dig til dette kursus, hvis du ønsker at blive en dygtig og overbevisende kommunikator, der har gennemslagskraft i medierne. Kurset er især henvendt til dig, der skal repræsentere din virksomhed i medierne.

Møde dine undervisere
Anders Se profil
Anders er en erfaren kameramand og fotograf. Han har arbejdet bag kameraet i de sidste 25 år og har blandt andet været hos både DR, TV2 og SBS.
Anders har optaget i vidt forskellige miljøer, og han har prøvet kræfter med alt fra filmning ud af flyvende helikoptere til et hektisk (men dog mere jordnært) nyhedsstudie.

Anders’ ekspertise bag kameraet er din kilde til en bedre forståelse for medierne, og han kan give dig en klar indsigt i, hvad kameraholdet ville ønske du vidste, før du kom i studiet.
Vibeke Se profil
Vibeke er ekspert i medierelationer og kommunikation. Hun har stor erfaring som professionel medietræner og kommunikationsrådgiver. Vibeke har sørget for, at et utal af virksomheder kom sikkert igennem mediernes maskineri; senest topdirektører i Coca Cola og TDC, Forbrugerombudsmanden og også flere andre offentlige ledere.
Vibeke har fået professionel træning i relations- og dialogteknikker og kropssprog i USA og har derfor med en værdifuld faglig ballast i sin undervisning

Vibeke har arbejdet som nyhedsvært på DR’s TV Avisen og Deadline, og hun har et unik indblik i den anden side af mikrofonen – som kommer dig til gode, når du skal lære at tackle medierne!
Tilmeld dig, og få en gratis miniguide!

Når du tilmelder dig dette kursus i medietræning, sender vi dig vores lille miniguide ”Få større udbytte af dine kurser”. Med guiden får du enkle tips til, hvordan du får størst muligt udbytte af dette kursus – og af alle dine fremtidige kurser.

Medarbejderens udbytte
1

Du får masser af praktisk træning i autentiske møder med pressen, så du trygt kan stille dig op foran kamera og journalister og levere skudsikker kommunikation.

2

Du styrker din personlige gennemslagskraft, fordi du får konkret træning i særligt konflikthåndtering og pressede situationer i en PR-kontekst.

3

Du får en grundig indsigt i journalisternes motivation og virkemidler, så du kan tilrettelægge din kommunikation efter deres agenda - uden at det bliver på bekostning af dit budskab.

Arbejdsgiverens udbytte
1

Din arbejdsplads får en trænet og selvsikker talsperson, der kan varetage mødet med medierne både foran og bag kameraet og således løfte hele virksomhedens mediehåndtering.

2

Med din nye viden om storytelling, genrebestemmelser og andre medievirkemidler får din arbejdsplads langt mere kontrol over, hvordan I generelt fremstår i medierne.

3

Med dig ved roret er I rustet til at varetage en potentiel shitstorm, et kritisk interview eller en afsporet debat på en konstruktiv og professionel måde, der styrker jeres brand fremfor at svække det.

Næste kursusstart

Vælg den dato & by der passer dig bedst
København 01. marts 2022 - 02. marts 2022
Aros Konference, København
9.00-16.00
14.900 ekskl. moms. Tilmeld dig
København 18. maj 2022 - 19. maj 2022
Aros Konference, København
9.00-16.00
14.900 ekskl. moms. Tilmeld dig
Swipe og se datoer ( 1 flere)
Tilmelding Medietræning – sådan tackler du pressen!
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Kursus/Uddannelse Medietræning - sådan tackler du pressen!
Sted & Datoer

  Jeg vil gerne modtage et gratis eksemplar af e-bogen "99+1 tips, tricks og hemmeligheder,
  der vil ændre din kommunikation", samt tilmeldes nyhedsbrevet, hvor jeg vil få yderligere gode råd.

  Nu kan du godt begynde at glæde dig til at blive meget klogere!

  Du vil senere i dag eller den næste hverdag få en mail fra en af vores kursussekretærer med alt det, du har brug for at vide.

  Tag en kollega med – og få selv endnu større udbytte!

  Hvis du tager en kollega med, får I begge en rabat (og du får en god sparringspartner, når du kommer tilbage fra kurset). I kan se rabatten i kursusbeskrivelsen (hvor du tilmeldte dig). Ved tilmelding skal din kollega blot gøre opmærksom på, at du også deltager. Så får I begge rabatten.

  Har du spørgsmål?

  Så henvend dig i chatten nede til højre, send en mail til info@arosbusinessacademy.dk eller ring til os på tlf. 70 278 279.

  Vi ser frem til at møde dig

  Aros
  Tilmeldingbekræftelse
  ................................................................................................
  Din besked er blevet sendt.

  Vi bestræber ps på at svare så hurtigt som muligt.

  Har du yderligere spørgsmål er du også velkommen til at ringe til os på 70 278 279

  Aros
  Hent materiale
  ................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
  Kursus/Uddannelse Medietræning - sådan tackler du pressen!
  [cf7lead cf7_id='780' debug='false' fields='Company=|First Name=|Last Name=user-name|Email=user-email|Phone=|Title=title|Course name=source|Description=|URL source=url_source']

  Aros

  Meget fint kursus. Jeg er ikke længere bange for at komme til at stå i en situation med pressen. Dette giver en afsmittende effekt til andre af mine jobområder, og resulterer blandt andet i en stærkere udstråling. Jeg vil gerne rose de to undervisere for at skabe en rar og tillidsfuld stemning, som skabte et ideelt rum for konstruktiv feedback. Alle kursister klarede sig derfor også godt på kursets afsluttende dag.

  Anne Mette Lauridsen

  Godt tilrettelagt kursus med to inspirerende undervisere – de var engagerede og viste stor forståelse for netop min situation og hverdag. Nu kan jeg virkelig brænde igennem.

  Ettie Trier Petersen

  Kurset var meget veltilrettelagt, og der var en fin balance mellem input og øvelser. Jeg har mere ro i maven nu i en pressesituation, fordi jeg føler mig godt klædt på til at tale med journalister. Underviseren havde øje for den enkelte kursist, og hun bragte både konstruktiv erfaring og humor ind i sin undervisning. Det er mange kurser siden, at jeg har mødt så velkvalificeret en underviser – hun gik rent ind.

  Michael Møller 

  Kursus af rigtig god kvalitet med en meget kompetent underviser. De praktiske øvelser var af virkelig høj kvalitet og meget givende – jeg har opnået en mere sikker optræden i medierne.

  Kristian Næsted

  97,9%
  af alle kursister

  af vores kursister mener, at underviseren var meget god/god til at tilpasse indhold og undervisning til dem.

  Få vores e-bog med 99+1 hemmeligheder
  om kommunikation GRATIS!
  ................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
  Tilmeld dig og få dit eksemplar af vores e-bog "99+1 tips, tricks og hemmeligheder, der vil ændre din kommunikation", samt jævnlige tips og nyheder, der gør dit arbejdsliv bedre.