Medietræning - sådan tackler du pressen!

Lær hvordan du håndterer medier, journalister og interviewsituationer, så du fremstår skarp og får dine budskaber præcist ud.

Vil du gerne blive langt bedre til at udtale dig til medierne? Måske har du svært ved at fatte dig i korthed og være præcis. Måske bliver du nervøs, når en journalist kontakter dig. Og måske er du i tvivl om spillereglerne i medieverdenen. Men fortvivl ikke; kommunikation er et håndværk, der kan læres.

 

 

Med dette kursus får du:

 • Erfaring med håndtering af kritiske og insisterende journalister
 • Evnen til at formulere præcise budskaber
 • Afprøvet interview til tv, radio og aviser
 • Indsigt i forskellige interviewgenrer
 • Lært at forstå og tænke som journalisten
 • Oplevelsen af en presset interview-situation
 • Erfaring i at indgå aftaler om din mediemedvirken
 • Bevidsthed om kropssprog, stemmeføring og personlig gennemslagskraft.

 

Næste kursusstart Se alle datoer 26. september 2019, København
Varighed 2 dage
Pris 14.900 kr. ekskl. moms.
Scroll down

Forstå mediemaskinen!

I dag går der ikke mange minutter fra telefonen ringer hos dig, til en historie er ude på de forskellige medieplatforme. Men hvad er udgangspunktet for journalistens henvendelse? Og hvad er forskellen på en god og en død historie i medierne? Hvorfor ruller negative historier hurtigere? Og hvordan bør du forholde dig til i de sociale medier? Hvad vil det sige at handle proaktivt og beredvilligt i forhold til journalisterne? Svaret på alle disse spørgsmål er oftest forberedelse og træning!
Kurset i medietræning skaber gennemslagskraft og indsigt i mediernes mekanik

Få gennemslagskraft i medierne!

Vi har skræddersyet et mediekursus til dig, hvor du får indsigt i mediernes prioriteringer og arbejdsmetoder, og du lærer at optræde professionelt og selvsikkert. Derfor vil du blive udsat for interviewtræning på tv og radio. Vi øver live-interviews med snurrende kamera og spotlight, og vi øver redigerede interviews. Du bliver undervist med udgangspunkt i cases og eksempler fra den virkelige verden.

Læs mere om kursusprogrammet

Kursusprogrammet for dag 1

Personlige fremtoning og gennemslagskraft.

 • Hvad skaber den gode historie? Vi ser på jeres medievirkelighed. Du vil lære om aktuelle medietendenser, journalisten hensigter og de 5 nyhedskriterier.
 • Bliv klædt på til interviewet! Vi lærer om de forskellige interviewtyper, og vi arbejder med kontrakten gennem praktiske øvelser.
 • Skab positiv indlevelse gennem åbenhed. Vi arbejder med budskabstræning, de aktuelle trends og storytelling.

Kursusprogrammet for dag 2

Mediet og journalistens tankegang

 • Du skaber mening, når du rammer folks følelser og logik. Vi arbejder med værdier, empati, logik og budskabstræning.
 • Vi stiller skarpt på din rolle som talsmand. Du får konkrete råd til, hvordan du tackler selve interviewet, herunder det kritiske interview.
 • Er du kedelig eller karismatisk? Vi arbejder med personlig kommunikationsstile, kropssprog og troværdighed.
Hvem bør deltage på dette kursus?

Meld dig til dette kursus, hvis du ønsker at blive en dygtig og overbevisende kommunikator, der har gennemslagskraft i medierne. Kurset er især henvendt til dig, der skal repræsentere din virksomhed i medierne.

Underviser (en af disse)
Anders Se profil
Anders er en erfaren kameramand og fotograf. Han har arbejdet bag kameraet i de sidste 25 år og har blandt andet været hos både DR, TV2 og SBS.
Anders har optaget i vidt forskellige miljøer, og han har prøvet kræfter med alt fra filmning ud af flyvende helikoptere til et hektisk (men dog mere jordnært) nyhedsstudie.

Anders’ ekspertise bag kameraet er din kilde til en bedre forståelse for medierne, og han kan give dig en klar indsigt i, hvad kameraholdet ville ønske du vidste, før du kom i studiet.
Vibeke Se profil
Vibeke er ekspert i medierelationer og kommunikation. Hun har stor erfaring som professionel medietræner og kommunikationsrådgiver. Vibeke har sørget for, at et utal af virksomheder kom sikkert igennem mediernes maskineri; senest topdirektører i Coca Cola og TDC, Forbrugerombudsmanden og også flere andre offentlige ledere.
Vibeke har fået professionel træning i relations- og dialogteknikker og kropssprog i USA og har derfor med en værdifuld faglig ballast i sin undervisning

Vibeke har arbejdet som nyhedsvært på DR’s TV Avisen og Deadline, og hun har et unik indblik i den anden side af mikrofonen – som kommer dig til gode, når du skal lære at tackle medierne!
Tilmeld dig, og få en gratis miniguide!

Når du tilmelder dig dette kursus i medietræning, sender vi dig vores lille miniguide ”Få større udbytte af dine kurser”. Med guiden får du enkle tips til, hvordan du får størst muligt udbytte af dette kursus – og af alle dine fremtidige kurser.

Medarbejderens udbytte
1

Du får et kig ind i mediernes maskinrum. Når du får en større forståelse af, hvordan medierne er skruet sammen, bliver du mere sikker i din kommunikation.

2

Du får et indblik i teorier om mediekommunikation og kendskab til konkrete værktøjer, der i kombination gør dig i stand til at skræddersy taktikker til dine møder med pressen.

3

Du kommer ingen vegne uden praktisk træning, det er derfor en central øvelse på kurset. Vi øver det autentiske møde med medierne, ved hjælp af rullende kameraer og snedige journalistiske kneb og tricks.

Arbejdsgiverens udbytte
1

Du bliver medieeksperten på din arbejdsplads. Et medieleksikon som dine kolleger kan konsultere: Efter kurset står du derfor i en nøgleposition, der vil løfte hele virksomhedens mediehåndtering.

2

Du bliver det sikre valg, når virksomheden skal vælge et ansigt udadtil. Du bliver desuden i stand til at skabe en konstruktiv mediestrategi.

3

Din nye ekspertviden giver dig også redskaber til at skabe og arbejde effektiv med virksomhedens eller afdelingens interne mediestrategi.

Næste kursusstart

Vælg den dato & by der passer dig bedst
København 26. sep 2019 - 27. sep 2019
Aros Konference, København
9.00-16.00
14.900 ekskl. moms. Tilmeld dig
Tilmelding Medietræning – sådan tackler du pressen!
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Kursus/Uddannelse Medietræning - sådan tackler du pressen!
Sted & Datoer
Jeg vil gerne modtage et gratis eksemplar af e-bogen "99+1 tips, tricks og hemmeligheder,
der vil ændre din kommunikation", samt tilmeldes nyhedsbrevet, hvor jeg vil få yderligere gode råd.

Nu kan du godt begynde at glæde dig til at blive meget klogere!

Du vil senere i dag eller den næste hverdag få en mail fra en af vores kursussekretærer med alt det, du har brug for at vide.

Tag en kollega med – og få selv endnu større udbytte!

Hvis du tager en kollega med, får I begge en rabat (og du får en god sparringspartner, når du kommer tilbage fra kurset). I kan se rabatten i kursusbeskrivelsen (hvor du tilmeldte dig). Ved tilmelding skal din kollega blot gøre opmærksom på, at du også deltager. Så får I begge rabatten.

Har du spørgsmål?

Så henvend dig i chatten nede til højre, send en mail til info@arosbusinessacademy.dk eller ring til os på tlf. 70 278 279.

Vi ser frem til at møde dig

Aros
Tilmeldingbekræftelse
................................................................................................
Din besked er blevet sendt.

Vi bestræber ps på at svare så hurtigt som muligt.

Har du yderligere spørgsmål er du også velkommen til at ringe til os på 70 278 279

Aros
Hent materiale
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Kursus/Uddannelse Medietræning - sådan tackler du pressen!

Du får desuden en mail med ledige kursusdatoer.

Ja tak, sæt mig gerne på nyhedsbrevet
(ligesom 30.453 andre videbegærlige)

Aros

Meget fint kursus. Jeg er ikke længere bange for at komme til at stå i en situation med pressen. Dette giver en afsmittende effekt til andre af mine jobområder, og resulterer blandt andet i en stærkere udstråling. Jeg vil gerne rose de to undervisere for at skabe en rar og tillidsfuld stemning, som skabte et ideelt rum for konstruktiv feedback. Alle kursister klarede sig derfor også godt på kursets afsluttende dag.

Anne Mette Lauridsen

Godt tilrettelagt kursus med to inspirerende undervisere – de var engagerede og viste stor forståelse for netop min situation og hverdag. Nu kan jeg virkelig brænde igennem.

Ettie Trier Petersen

Kurset var meget veltilrettelagt, og der var en fin balance mellem input og øvelser. Jeg har mere ro i maven nu i en pressesituation, fordi jeg føler mig godt klædt på til at tale med journalister. Underviseren havde øje for den enkelte kursist, og hun bragte både konstruktiv erfaring og humor ind i sin undervisning. Det er mange kurser siden, at jeg har mødt så velkvalificeret en underviser – hun gik rent ind.

Michael Møller 

Kursus af rigtig god kvalitet med en meget kompetent underviser. De praktiske øvelser var af virkelig høj kvalitet og meget givende – jeg har opnået en mere sikker optræden i medierne.

Kristian Næsted

97,9%
af alle kursister

af vores kursister mener, at underviseren var meget god/god til at tilpasse indhold og undervisning til dem.

Få vores e-bog med 99+1 hemmeligheder
om kommunikation GRATIS!
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Tilmeld dig og få dit eksemplar af vores e-bog "99+1 tips, tricks og hemmeligheder, der vil ændre din kommunikation", samt jævnlige tips og nyheder, der gør dit arbejdsliv bedre.