PR i praksis

Du bliver ekspert i PR gennem redaktionel omtale, som er langt billigere og mere effektiv end dyre annoncer. Med redaktionel omtale skaber du troværdighed om virksomheden eller brandet – og det kan ses på bundlinjen! På kurset får du indgående kendskab til mediernes dynamik og lærer, hvordan du får netop din historie i medierne!

 

På dette kursus lærer du at:

 • forstå medierne og de dynamikker og metoder, der driver dem
 • finde den gode historie i din virksomhed eller brand med relevans for omverdenen
 • tænke og vælge kritisk – det handler om troværdighed
 • formulere pressemeddelelser skarpt efter journalistiske principper
 • formulere en mediepitch der virker
 • kontakte medier troværdigt og effektivt
 • pitche historier mundtligt
 • arbejde med PR ad flere kanaler – PR handler også om jeres egne medier
 • lægge og vedligeholde en PR-plan.
Næste kursusstart Se alle datoer 12. april 2023, København 19. april 2023, Aarhus
Varighed 2 dage
Pris 9.200 kr. ekskl. moms.
Tilmeld dig Download som pdf
Kurset kan også holdes hos jer – se mere her
Scroll down

Du lærer at arbejde systematisk og målrettet med synlighed

Den helt store gevinst ved redaktionel omtale er i virkeligheden, at det er andre end dig og din virksomhed, der vurderer, om historien er god. Det øger troværdigheden – men det gør det også sværere at arbejde med. På dette kursus lærer du at forstå, hvad der er en god historie på mediernes præmis – og at finde og udforme den i din egen virksomhed. Du lærer også at tænke bredere end medieomtale.

Du lærer at arbejde praktisk med PR

Øvelserne på kurset tager afsæt i din virksomhed og dine egne ideer, og du kommer til at arbejde praktisk med at vinkle og skrive. Du kommer også til at præsentere ideer til PR-historier mundtligt – og får feedback på både indhold og præsentation. Alt sammen for at du skal blive bedre til at arbejde hands-on med at finde, planlægge og eksekvere PR, så dine nye færdigheder kan implementeres i din virksomhed.

Hvem bør deltage på dette kursus?

Dette kursus i praktisk PR er for dig, der allerede har erfaring med PR-arbejdet og trænger til en brush-up og for dig, der skal i gang med det. Du er fx:

 • Salgs- eller marketingmedarbejdere
 • Selvstændige eller iværksættere
 • Kommunikations- og informationsmedarbejdere i en virksomhed, kommune, organisation eller forening.
Læs mere om kursusprogrammet

Program for kursets første dag

 • Indblik i journalistens værktøjskasse – oplæg og diskussion
 • Hvad rager det mig: Derfor er det en god ide at tage afsæt i modtageren – uden at glemme afsenderen
 • Den gode historie: Redaktionsmøde med afsæt i jeres egne ideer
 • Skriveøvelse: Den gode pressemeddelelse
 • Oplæg og øvelse: Fokus på rubrik, underrubrik og indledning
 • Oplæg og øvelse: Ryd op i sproget og gør det aktivt og fængende
 • Oplæg og øvelse: Skriv den samme historie til et digitalt medie.

Program for kursets anden dag

 • Sådan arbejder du med at finde og udvikle historier i din organisation
 • PR-planen som værktøj
 • Redaktionsmøde: Udvikling af en PR-ide med afsæt i din egen virksomhed
 • PR-pitchen: Formulering på skrift
 • PR-pitchen: Mundtligt med feedback
 • Opsamling: Diskussion af, hvordan de nye vaner og værktøjer kan forankres.
Underviser
Henrik Se profil
Henrik er medejer og direktør i et kommunikationsbureau. Han er uddannet journalist i 2002 og har arbejdet på Politiken og Ritzau som bl.a. erhvervsjournalist og politisk reporter og redaktør. Fra 2011 til 2014 har han været særlig rådgiver for hhv. udenrigs- og erhvervsminister. Som journalist har han skrevet tusindvis af nyheder, portrætter, interviews og baggrundshistorier, og som rådgiver er han vant til at bistå virksomheder og organisationer med pressehåndtering og relationer til presse, offentlighed og interessenter.
Underviseren tager ansvar for din læring!

For AROS KURSER handler alting om at skabe en positiv forandring for dig! Vi spørger derfor ind til dine behov og forudsætninger inden kurset. Og underviseren hjælper dig til at overføre den nye viden og de nye færdigheder til din dagligdag efter kurset. 

Tilmeld dig, og få en gratis miniguide!

Når du tilmelder dig dette kursus i PR i praksis, sender vi dig vores lille miniguide ”Få større udbytte af dine kurser”. Med guiden får du enkle tips til, hvordan du får størst muligt udbytte af dette kursus – og af alle dine fremtidige kurser.

Bestil kurset som internt kursus!

Som virksomhed kan I bestille en særligt tilpasset udgave af kurset med fokus på jeres medarbejdere, jeres organisation og jeres specifikke behov. Du kan læse mere her

Medarbejderens udbytte
1

Du får indblik i og forståelse for journalistikkens metode og præmis, så du kan arbejde troværdigt og sikkert med PR og med at finde ind til kernen i en sag.

2

Du får en bedre forståelse for, hvad der virker og ikke virker i medierne, så du kan lægge og eksekvere realistiske PR-planer.

3

Du lærer at vinkle og formulere skarpt - det giver bedre gennemslag både i medierne og på virksomhedens egne platforme.

Arbejdsgiverens udbytte
1

Din virksomhed får en medarbejder, der er endnu bedre til at finde og skrive PR-materiale - troværdigt og skarpt.

2

Din virksomhed opnår større sandsynlighed for redaktionel omtale og bedre forudsætninger for gennemslag på sociale medier.

3

Din virksomhed får en PR-plan, der kan udvikles og implementeres direkte.

Næste kursusstart

Vælg den dato & by der passer dig bedst
København 12. april 2023 - 13. april 2023
Aros Konference, København
9.00-16.00
9.200 ekskl. moms. Tilmeld dig
Aarhus 19. april 2023 - 20. april 2023
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus
9.00-16.00
9.200 ekskl. moms. Tilmeld dig
Swipe og se datoer ( 1 flere)
Tilmelding PR i praksis
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Kursus/Uddannelse PR i praksis
Sted & Datoer

  1 Jeg vil gerne modtage et gratis eksemplar af e-bogen "99+1 tips, tricks og hemmeligheder,
  der vil ændre din kommunikation", samt tilmeldes nyhedsbrevet, hvor jeg vil få yderligere gode råd.

  Nu kan du godt begynde at glæde dig til at blive meget klogere!

  Du vil senere i dag eller den næste hverdag få en mail fra en af vores kursussekretærer med alt det, du har brug for at vide.

  Tag en kollega med – og få selv endnu større udbytte!

  Hvis du tager en kollega med, får I begge en rabat (og du får en god sparringspartner, når du kommer tilbage fra kurset). I kan se rabatten i kursusbeskrivelsen (hvor du tilmeldte dig). Ved tilmelding skal din kollega blot gøre opmærksom på, at du også deltager. Så får I begge rabatten.

  Har du spørgsmål?

  Så henvend dig i chatten nede til højre, send en mail til info@arosbusinessacademy.dk eller ring til os på tlf. 70 278 279.

  Vi ser frem til at møde dig

  Aros
  Tilmeldingbekræftelse
  ................................................................................................
  Din besked er blevet sendt.

  Vi bestræber ps på at svare så hurtigt som muligt.

  Har du yderligere spørgsmål er du også velkommen til at ringe til os på 70 278 279

  Aros
  Hent materiale
  ................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
  Kursus/Uddannelse PR i praksis
  [cf7lead cf7_id='780' debug='false' fields='Company=|First Name=|Last Name=user-name|Email=user-email|Phone=|Title=title|Course name=source|Description=|URL source=url_source']

  Aros

  Virkelig relevant og tilbundsgående kursus. Inspirerende og sjov underviser, der formåede at klæde os rigtig godt på – på kun to dage. Jeg har fået perspektiver på pressestrategien, og nu går jeg også til opgaven med en helt anden og meget mere lystpræget tilgang. Underviseren gav mig virkelig blod på tanden til arbejdet – hendes fantasi og indlevelsesevne i forhold til os kursister var så beundringsværdig. Hendes evne til at tilpasse stoffet til lige netop mig og min arbejdsplads var helt utrolig.

  Ane Svane Bentin


  Det var et virkelig godt kursus, hvor der blev taget rigtig god hånd om kursisterne. Jeg har lært nye ting, jeg helt klart vil tage med mig videre, men det vigtigste jeg kan tage med, findes dog i min mave. Nemlig i form af en fornemmelse, som har overbevidst mig om, at PR ikke behøver være en intimiderende aktivitet, og at jeg faktisk godt kan finde ud af det.

  Simon Pilegaard

  Intensivt og udbytterigt forløb. Underviseren var en kilde til stor inspiration, erfaring og lærdom, og derfor blev kursuskvaliteten virkelig høj. Jeg har virkelig fået mod på at komme i gang, og jeg har fået nedbrudt nogle barrierer og forestillinger omkring mig selv og min arbejdsplads. Virkelig konstruktivt, med potentielt stor indflydelse.

  Nina Johansen

  Det var en inspirerende og positiv kursusoplevelse. Jeg følte virkelig, at kurset var skræddersyet til mit behov. Kurset var præget af en kontant, humoristisk og inspirerende underviser.

  Anne-Grethe Rosted

  97,9%
  af alle kursister

  af vores kursister mener, at underviseren var meget god/god til at tilpasse indhold og undervisning til dem.

  Få vores e-bog med 99+1 hemmeligheder
  om kommunikation GRATIS!
  ................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
  Tilmeld dig og få dit eksemplar af vores e-bog "99+1 tips, tricks og hemmeligheder, der vil ændre din kommunikation", samt jævnlige tips og nyheder, der gør dit arbejdsliv bedre.