Skriv gode artikler

lynkursus i journalistik

Skriver du artikler uden at være uddannet journalist? Kurset klæder dig på til at skrive professionelle, journalistiske artikler, der indfanger læseren og fastholder læserens opmærksomhed. Du bliver samtidig styrket i at idéudvikle, researche, interviewe og at give din historie en knivskarp vinkel. Din underviser på kurset har 15 års erfaring med alt fra sladderpressen til hardcore business-journalistik.

 

 

På dette kursus lærer du at:

 • Spotte de bedste historier
 • Vinkle et emne, så historien bliver interessant for læserne
 • Sætte en stor krog i læserne 
 • Kende og forstå dine læsere
 • Beherske de journalistiske genrer: Nyhed, reportage, interview
 • Gøre læserne nysgerrige via en velvalgt overskrift
 • Bruge de journalistiske nyhedskriterier.

 

Næste kursusstart Se alle datoer 12. november 2020, Aarhus 17. november 2020, København
Varighed 2 dage
Tilmeld dig Download som pdf
Driller det? Ring til os på 70 278 279
Scroll down

Giv dine artikler et mærkbart løft!

Dette kursus vil give dig flere (og mere loyale) læsere! Det vil samtidig give dig større tilfredsstillelse ved at skrive artikler, hvad enten du skriver artikler til tryk eller web. Under kurset får du nemlig alle de værktøjer, du skal bruge, for at skrive endnu bedre artikler.

Du lærer det journalistiske håndværk

Underviseren giver dig en grundig introduktion til det journalistiske håndværk og udstyrer dig med en propfyldt journalistisk værktøjskasse. Under kurset prøver du værktøjerne af på dine egne faglige emner, og du får masser af feedback på dit arbejde. 

Hvem bør deltage på dette kursus?

Kurset henvender sig til dig, der arbejder med kommunikation og information i det private og offentlige erhvervsliv, og som savner viden om journalistiske kneb og virkemidler. Dine opgaver kan være at skrive artikler til interne eller eksterne blade og magasiner, tekster til hjemmesiden, tekster til nyhedsbreve, tekster til pjecer og pressemeddelelser til landsdækkende medier.

Læs mere om kursusprogrammet

Program for kursets første dag

 • Vi tager ud i virkeligheden og finder en aktuel nyhed.
 • Find den gode idé. Vi gennemgår artiklens cyklus fra idéudvikling til publicering.
 • Hvem skriver du til? Tag udgangspunkt i læseren, ikke dig selv. Vi arbejder med målgruppe og modtager.
 • Væk læserens opmærksomhed. Fortæl det vigtigste først. Vi lærer om nyhedstrekanten og artiklens anatomi.

Program for kursets anden dag

 • Interview i praksis. Vi interviewer hinanden i grupper.
 • Gør som reklamebranchen: Spil på fælles værdier, stereotyper og fordomme.
 • Øvelse: Vi fokuserer på den gode indledning.
 • Sprogskolen: Fjern fyldord og skriv konkret og fortællende.
 • På dagen sidste punkt træner vi spørgeteknik og konstruktiv feedback.
Underviser
Ole Se profil
Ole har 15 års erfaring som journalist og redaktør på nogle af landets største medier som Jyllands-Posten, BT og Politiken.
 
Han har læst og redigeret 6.000-8.000 artikler og ført massevis af nyuddannede ind i faget. Han er skarp til at finde den gode historie og få skribenten til at formidle artiklen, så den rammer målgruppen og bliver læst. Udover at undervise i journalistik, arbejder han med PR og kommunikation.
 
Han besidder en god portion jysk besindighed og humoristisk sans, som han bruger aktivt, når han underviser. Hans undervisning tager afsæt i deltagernes liv og den verden, de kommer fra. Han sikrer, at alle kommer til orde. Han bruger et hav af undervisningsmetoder, fordi vi lærer forskelligt. Og han stræber efter at skabe varig adfærdsændring for deltagerne.
Underviseren tager ansvar for din læring!

For AROS KURSER handler alting om at skabe en positiv forandring for dig! Vi spørger derfor ind til dine behov og forudsætninger inden kurset. Og underviseren hjælper dig til at overføre den nye viden og de nye færdigheder til din dagligdag efter kurset. 

Tilmeld dig, og få en gratis miniguide!

Når du tilmelder dig dette kursus i skriv gode artikler, sender vi dig vores lille miniguide ”Få større udbytte af dine kurser”. Med guiden får du enkle tips til, hvordan du får størst muligt udbytte af dette kursus – og af alle dine fremtidige kurser.

Bestil kurset som internt kursus!

Som virksomhed kan I bestille en særligt tilpasset udgave af kurset med fokus på jeres medarbejdere, jeres organisation og jeres specifikke behov. Du kan læse mere her

Medarbejderens udbytte
1

Selvom du ikke er uddannet journalist, kan du lære at skrive professionelle artikler! Kurset giver unik adgang til en erfaren journalists værktøjskasse propfyldt med hans bedste tips og tricks, der gør dig til en skarp idéudvikler, researcher og interviewer.

2

Du lærer at kende og forstå den læserskare, der interesserer sig for netop dine artikler. Når du har identificeret dine læsere, kan du lettere spotte de historier, der fanger netop deres opmærksomhed, og lægge en målrettet strategi, der plejer dine eksisterende læserskare og skaffe flere, loyale læsere.

3

Vi sikrer, at du er ivrig efter (og klar til) straks at bruge dine nye journalistiske kompetencer, når du kommer retur på din arbejdsplads. Du får lagt et praktisk og teoretisk fundament, når du allerede under kurset afprøver og får feedback på cases fra din egen virksomhed.

Arbejdsgiverens udbytte
1

Kurset styrker din medarbejder, der til dagligt arbejder med information og kommunikation. Det skriftlige arbejde bliver skarpere og mere målrettet, fordi medarbejderen lærer at lægge en journalistisk strategi, der sikrer, at stoffet henvender sig til netop jeres læsere - en sådan indsats vil med sikkerhed sikre en større og mere trofast gruppe af læsere.

2

En værktøjskasse fyldt til randen med journalistiske værktøjer optimerer og effektiviserer din medarbejders skriveproces til glæde for alle parter. De nye hjælpemidler skaber en dygtigere og mere selvsikker skribent, du trygt kan overlade interne og eksterne kommunikationsopgaver til.

3

På kurset vil din medarbejder arbejde med, og få feedback på, journalistiske opgaver, der forholder sig til netop jeres virksomheds kommunikationsstof. Vedkommende får målrettet vejledning til at udvikle journalistiske strategier, som jeres virksomhed kan benytte sig af nu og her og fremadrettet.

Næste kursusstart

Vælg den dato & by der passer dig bedst
Aarhus 12. nov 2020 - 13. nov 2020
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus
9.00-16.00
København 17. nov 2020 - 18. nov 2020
Aros Konference, København
9.00-16.00
Aarhus 13. jan 2021 - 14. jan 2021
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus
9.00-16.00
København 20. jan 2021 - 21. jan 2021
Aros Konference, København
9.00-16.00
Aarhus 13. apr 2021 - 14. apr 2021
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus
9.00-16.00
København 20. apr 2021 - 21. apr 2021
Aros Konference, København
9.00-16.00
Aarhus 24. aug 2021 - 25. aug 2021
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus
9.00-16.00
København 31. aug 2021 - 01. sep 2021
Aros Konference, København
9.00-16.00
Aarhus 23. nov 2021 - 24. nov 2021
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus
9.00-16.00
København 30. nov 2021 - 01. dec 2021
Aros Konference, København
9.00-16.00
Swipe og se datoer ( 9 flere)
Tilmelding Skriv gode artikler (lynkursus i journalistik)
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Kursus/Uddannelse Skriv gode artikler
Sted & Datoer
Jeg vil gerne modtage et gratis eksemplar af e-bogen "99+1 tips, tricks og hemmeligheder,
der vil ændre din kommunikation", samt tilmeldes nyhedsbrevet, hvor jeg vil få yderligere gode råd.

Nu kan du godt begynde at glæde dig til at blive meget klogere!

Du vil senere i dag eller den næste hverdag få en mail fra en af vores kursussekretærer med alt det, du har brug for at vide.

Tag en kollega med – og få selv endnu større udbytte!

Hvis du tager en kollega med, får I begge en rabat (og du får en god sparringspartner, når du kommer tilbage fra kurset). I kan se rabatten i kursusbeskrivelsen (hvor du tilmeldte dig). Ved tilmelding skal din kollega blot gøre opmærksom på, at du også deltager. Så får I begge rabatten.

Har du spørgsmål?

Så henvend dig i chatten nede til højre, send en mail til info@arosbusinessacademy.dk eller ring til os på tlf. 70 278 279.

Vi ser frem til at møde dig

Aros
Tilmeldingbekræftelse
................................................................................................
Din besked er blevet sendt.

Vi bestræber ps på at svare så hurtigt som muligt.

Har du yderligere spørgsmål er du også velkommen til at ringe til os på 70 278 279

Aros
Hent materiale
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Kursus/Uddannelse Skriv gode artikler
[cf7lead cf7_id='780' debug='false' fields='Company=|First Name=|Last Name=user-name|Email=user-email|Phone=|Title=title|Course name=source|Description=|URL source=url_source']

Aros

Det var intensiv træning med mange praktiske skriveopgaver, som man fik feedback på. En lærerig oplevelse! Underviseren var god til at forklare tingene og komme med rigtigt gode eksempler på, hvad god og dårlig kommunikation egentlig er.

Nicole T. Adelborg

Jeg har helt sikkert fået blod på tanden til at skrive flere og bedre artikler. Der var et højt fagligt niveau og en god indføling med kursisterne, hvor vi blev mødt, der hvor vi var og fik tilfredsstillet de konkrete ønsker og behov, vi sad med.

Martin Skipper

Underviseren var utrolig kompetent, og jeg fik fantastisk meget ud af kurset. Han var virkelig god til at tilpasse undervisningen til mig, og der var tid til at gøre den personlig.

Eline Aggerholm Kristensen

Kurset var veltilrettelagt og kursuslederen kompetent. Han var god til at spotte den enkeltes behov og nye veje. Jeg går hjem med helt konkrete værktøjer til at blive skarpere på indhold, emne og vinkel, så jeg kan arbejde mere målrettet med at skrive artikler og tekster.

Jørgen Kielstrup

97,9%
af alle kursister

af vores kursister mener, at underviseren var meget god/god til at tilpasse indhold og undervisning til dem.

Få vores e-bog med 99+1 hemmeligheder
om kommunikation GRATIS!
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Tilmeld dig og få dit eksemplar af vores e-bog "99+1 tips, tricks og hemmeligheder, der vil ændre din kommunikation", samt jævnlige tips og nyheder, der gør dit arbejdsliv bedre.