Facilitatoruddannelsen giver dig 5 knivskarpe moduler over sammenlagt 7 tætpakkede, fulde undervisningsdage, der samler alle de områder, du som professionel facilitator skal mestre til hverdag! Vi har sammensat modulerne ved at håndplukke de fag, der gør dig til en facilitator i verdensklasse.
Introduktion til Facilitatoruddannelsen
Vi lægger ud med en 60-minutters session, hvor du møder de andre deltagere på uddannelsen, og du møder din primære underviser gennem uddannelsen. I løbet af denne session vil uddannelsens forløb blive gennemgået, så du er helt fortrolig med, hvad du skal igennem.
Introduktionen afholdes en time før, modul 1 starter, dvs. kl. 08:00 – 09:00. Resten af uddannelsen foregår fra kl. 09:00-16:00.
Facilitatoruddannelsens modul 1:
Facilitering og mødeledelse (2 dage)
- Design og facilitering af møder med et klart mål
- Tryghed i disciplinen facilitering
- De grundlæggende faciliteringsprincipper, der gør dig i stand til at bevare overblikket og facilitere på en samskabende måde
- Designe af din egen mødeskitse og processkitse
- Design thinking og co-creation
- Skabe fælles strategisk retning og fælles forståelse hos dine deltagerne
- Navigering igennem de forskellige ledelsesfaser fra forberedelse til evaluering
- Valg og facilitering af øvelser, der opfordrer til interaktion og samarbejde til møder og workshops
- Brug af simple visuelle værktøjer til at gøre idéer og visioner konkrete, og som hjælper deltagerne med at tænke sammen på en mere effektiv måde.
Facilitatoruddannelsens modul 2:
Grafisk facilitering (2 dage)
- Et solidt håndværk der gør dig i stand til at kreere illustrationer, der skaber klarhed, ejerskab og fælles visioner om projektet
- Tusch på hænderne – basal, men effektiv tegneteknik
- Masser af praktisk træning og sparring med en af Danmarks førende grafiske facilitatorer
- Forskellige grafiske figurer og symboler, der formidler det, du gerne vil sige
- Plancher, skabeloner og andet tegnemateriale til brug direkte efter kurset på din arbejdsplads!
Facilitatoruddannelsens modul 3:
Deltagertyper & kommunikation (1 dag)
- Brug af DiSC-personlighedstest i rollen som facilitator
- Forstå din egen DiSC-persontype via forudgående test og få feedback på svarene
- Få indblik i din egen kommunikationsstils styrker og mulige udfordringer
- Lær at bruge din viden om persontyper til at variere din kommunikation efter målgruppe
- Sådan bruger du viden om persontyper til at forebygge og løse konflikter, før de overhovedet opstår
- Lær at skabe et bedre samarbejde mellem deltagerne.
Facilitatoruddannelsens modul 4:
Personlig gennemslagskraft som facilitator (1 dag)
- Lær hvordan du får folk til at lytte til hvert ord, du siger
- Bliv en troværdig og autentisk facilitator
- Få selvtillid til at improvisere, og frigør dig fra dit manuskript
- Få et stærkt kropssprog
- Få godt styr på din stemme
- Brug storytelling og gør dine pointer levende
- Lær at bruge de tre grundlæggende appelformer ethos, logos og pathos.
Facilitatoruddannelsens modul 5:
Avanceret co-creation & virtuel facilitering (1 dag)
- Opsamling på det første fire moduler
- Praktisk anvendelse af de tillærte værktøjer
- Avanceret co-creation
- Om at gå fra rigtig god mødefacilitering til mindeværdig mødefacilitering
- Lær at sikre højt engagement og ejerskab på forskellige typer af virtuelle møder med forskellige typer af deltagere
- Planlæg og strukturér dine virtuelle møder og workshops på en pædagogisk optimal måde, som udnytter de tekniske muligheder til fulde
- Du lærer at bruge energigivende check ind, virtuel feedback, virtuelt whiteboard, virtuelle grupperum, m.v.
- Du lærer også at håndtere derailors undervejs – både de tekniske og dem fra deltagerne
- Afrunding med individuel handlingsplan.

Bliv certificeret facilitator!
På facilitatoruddannelsens sidste undervisningsdag får du overrakt dit certificeringsbevis som facilitator. Der er ingen reel eksamen på facilitatoruddannelsen, men uddannelsens sidste dag går på at anvende alle de nye kompetencer og værktøjer i en samlet øvelse. Certificeringen fra Aros Business Academy kan du bruge i din videre karriere (og den ser såmænd også pæn ud i en ramme på væggen).

Facilitatoruddannelsen giver dig masser af involvering og helt konkrete værktøjer
Aros Facilitatoruddannelse er designet til at udfordre dig og udvikle dig mest muligt i lige præcis din rolle som facilitator. Og vi ved, at det ikke er muligt, hvis du sidder passivt og lytter til en monoton forelæsning. Derfor har vi bygget undervisningen op omkring opgaveløsning, casearbejde, øvelser og sparring. Og vi har hentet nogle af landets skarpeste og mest inspirerende undervisere til at føre dig sikkert mod målet!
Hvem bør deltage på Aros Facilitatoruddannelse?
Facilitatoruddannelsen er for dig, der gerne vil arbejde ambitiøst med facilitering og gerne vil arbejde professionelt med at facilitere møder, workshops, processer og forandringer. Du kan både være ny i rollen som facilitator, eller du kan have arbejdet med det i nogle år, men ønsker ny inspiration eller papir på dine kompetencer.
Der kan være mange indgange til at arbejde med facilitering. Du er måske projektleder, udviklingskonsulent, leder, HR-medarbejder, coach, proceskonsulent, selvstændig konsulent – eller noget helt andet. Diversiteten er guld værd på uddannelsesholdene, og alle kan lære af hinanden.
Der er ingen formelle optagelseskrav på facilitatoruddannelsen.
Mød dine undervisere
Anna Margrethe er en yderst erfaren underviser, coach, supervisor og proceskonsulent, der anvender grafisk facilitering i alle tænkelige sammenhænge. Hendes undervisning er kendetegnet af høj faglighed, nærvær og et glimt i øjet, og hendes tilgang er praksisrettet, så deltagerne efter kurset vil være trænet i såvel at tegne som at bruge grafisk facilitering som procesfaciliteringsredskab.
Desuden er Anna Margrethe autoriseret organisationspsykolog og har de sidste 10 år arbejdet som arbejds- og organisationskonsulent i både private, offentlige og frivillige organisationer.
Anna Margrethe vil som udgangspunkt være din underviser på kurserne i Aarhus.
Dya er en erfaren underviser, som i flere år har undervist medarbejdere og ledere i bl.a. kommunikation, kundeservice, præsentationsteknik og personlig gennemslagskraft. Hun er uddannet skuespiller fra Århus Teater og har en master i drama- og teaterpædagogik. Dya er en inspirerende underviser med en bred faglig profil, der gør hende yderst kompetent og nuanceret i sin undervisning. Som skuespiller er Dya Bodilnomineret for sin medvirken i spillefilmen ’Lang historie kort’. Og mange kender hende nok også fra hendes rolle i ’Klovn’.
Maibritt er uddannet erhvervspsykolog og har over 10 års erfaring som konsulent i organisations- og strategiudvikling for både den offentlige og private sektor. Udover at være ekspert i projektledelse og uddannet MBA, er Maibritt også certificeret EMCC coach. Hun har i kraft af sit arbejde med projektledelse, proceskonsultationer og teamudvikling undervist i grafisk facilitering gennem mange år og forstår at visualisere projekter, så de både kommunikerer målsætninger og skaber fælles forståelse for alle skridt i processen.
Maibritt er som udgangspunkt din underviser på kurserne i København.
Nadia er en yderst kompetent og passioneret underviser. Hun har mere end 15 år erfaring med undervisning i kommunikation og personlig udvikling i offentlige og private virksomheder og organisationer.
Nadia er oprindeligt uddannet skuespiller og har efterfølgende videreuddannet sig inden for coaching, procesledelse, mindfulness og kommunikativ psykoterapi. Hun er desuden også DiSC-certificeret og har en certificering i Mindfulness-Based Strengths Practice fra VIA institue of Character.
Hun brænder for at coache, undervise og motivere mennesker til at udvikle deres potentiale – og til at optimere deres kommunikation med andre mennesker. Og hun er en engageret underviser, der varierer sin undervisning, så den nye viden og værktøjerne kommer godt ind under huden.
Peter brænder for kommunikation, udvikling og facilitering af processer, der sætter fokus på dynamikken mellem mennesker, hvilket har været omdrejningspunktet for Peters professionelle virke i mange år.
Han er en erfaren underviser, der er eminent til at tune sig ind på kursisternes behov og udfordringer - og til at give kursisterne præcis det, de har brug for.
Peter har erfaring som officer i Livgarden og mange år som eksportchef, inden han skiftede til HR og konsulentarbejdet, dels som rekrutterings- og proceskonsulent og dels som HR-ansvarlig i hhv. Egmont International og Nordisk Film.
Facilitatoruddannelsens undervisere tager hånd om din læring!
For os handler alting om, at du får en positiv forandring ud af Aros Facilitatoruddannelse! Derfor spørger vi ind til dine forudsætninger og behov før forløbets start. Efter facilitatoruddannelsen vil du let kunne bruge dine nye redskaber og din nye viden der, hvor du er.
Tilmeld dig Aros Facilitatoruddannelse, og få en gratis miniguide!
Når du tilmelder dig Aros Facilitatoruddannelse, sender vi dig vores lille miniguide ”Få større udbytte af dine kurser”. Med guiden får du enkle tips til, hvordan du får størst muligt udbytte af uddannelsen – og af alle dine fremtidige kurser.
Hvad er inkluderet i prisen?
Med i prisen får du bl.a. 3 bøger, professionelt tegnekit, DiSC-personlighedstest, undervisningsmateriale og fuld forplejning under Facilitatoruddannelsen. Der er ikke overnatning mellem de enkelte dage.
Skal vi skræddersy en facilitatoruddannelse til jer?
Som virksomhed kan I bestille en særligt tilpasset udgave af uddannelsen med fokus på jeres medarbejdere, jeres organisation og jeres specifikke behov. Du kan læse mere her.
Vi afholder hver dag skræddersyede kurser og uddannelser ude hos kunderne. Og vi vil også rigtig gerne hjælpe jer ift. at skræddersy en facilitatoruddannelse! Tag en snak med os på tlf. 70 278 279 eller skriv til Direktør for Partnerskaber Morten Lund info@aroskurser.dk. Så får I et uforpligtende oplæg inkl. priser og praktisk info.
Mulighed for betaling via Bruttolønsordning
Hvis du selv skal betale for uddannelsen og er ansat et sted, kan du muligvis benytte Bruttolønsordningen. Den reducerer din samlede udgift (og koster ikke din arbejdsgiver noget). Ring til os på tlf. 70 278 279 eller skriv til info@arosbusinessacademy.dk for at høre mere om ordningen.