Lederkursus i medarbejdersamtaler

Det kræver sin leder at mestre den brede vifte af nødvendige samtaletyper, deriblandt også den svære samtale. Dette kursus giver dig redskaberne til at håndtere de forskellige typer af samtaler på bedste vis, så du kan blive en fuldt kompetent leder.

Det får du med hjem fra dette kursus:

 • En udvidelse af din værktøjskasse
 • Et overblik over samtaletyperne – og viden om hvornår du skal bruge dem
 • Dispositioner til forskellige samtaletyper
 • Viden om egne foretrukne lederstile – og inspiration til at bruge dem klogt
 • Større sikkerhed i forhold til at gennemføre og følge op på samtalerne
 • Feedback på egne cases – så du kan komme videre.

 

Næste kursusstart Se alle datoer 11. november 2024, København 18. november 2024, Aarhus
Varighed 2 dage
Pris 8.900 kr. ekskl. moms.
Tilmeld dig Download som pdf
Kurset kan også afholdes hos jer – se mere her
Scroll down

At være en god leder kræver, at du mestrer en række forskellige samtaletyper – en ofte negligeret kompetence, fordi lederen fejlagtigt tror, at det er nemt at holde medarbejdersamtaler. På dette kursus vil du komme igennem alle de vigtigste former for samtalesituationer – heriblandt den svære samtale. Vi udvikler dine kompetencer i forhold til at planlægge, gennemføre og følge op på forskellige typer af samtaler, bl.a. MUS. 

Planlæg samtalen og sæt et mål

Ved at lede gennem relation og dialog har man som leder en særlig mulighed for at sikre balancen mellem trivsel og effektivitet. Det forudsætter, at man har styr på sin værktøjskasse og ved, hvilken slags samtale man inviterer til, og hvad man vil opnå med den. Og slutteligt kan gennemføre den med overskud. Med andre ord handler det om forberedelse og struktur, så du kan skabe fokus og retning. Det lærer du på dette kursus.

Klar kommunikation er en god lederevne

Professionelle samtaler handler ofte om følsomme emner, og vi viger uden om at tale om det og væver i stedet rundt om emnet. Eller vi undgår måske helt samtalen. Det kan kræve mod både at tage samtalen og at være tydelig over for medarbejderen. Det mod skal en dygtig leder have. Vi træner disse kompetencer i løbet af kurset.

Vi træner flere samtaletyper

Kurset er tilrettelagt, så du får overblik over de forskellige samtaletyper, bl.a. MUS. Du bliver trænet i at gennemføre samtalerne på en konstruktiv og løsningsorienteret måde. Du må være forberedt på både et højt aktivitetsniveau og at bidrage med egne cases. 

Læs mere om kursusprogrammet

Programmet for kursets første dag

 • Få kontrol over samtalen. Vi lærer om basal kommunikation og faldgruber i dialogen.
 • Vi træner anerkendende og korrigerende feedback ud fra både teori og øvelser.
 • Det er dit ansvar, som leder, at lede samtalen. Få konkrete råd til, hvordan du opnår en ligeværdig samtale med et asymmetrisk ansvar. ​
 • Bliv klædt på til MUS-samtalen! Vi arbejder med dialogens faldgruber og de mulige vinklinger af samtalen.​
 • Motivation: En indre psykisk proces. Du lærer, hvordan du motiverer dine medarbejdere ud fra Maslows behovshierarki og Herzbergs motivationsfaktorer.

Programmet for kursets anden dag

 • Lær at sige nej på den gode måde. At sige nej handler om at finde den gyldne middelvej. Her arbejder vi med hjernens tre funktioner.​
 • Følelsesmæssige reaktioner på spil. Bliv klogere på de mulige måder, som dine medarbejdere kan reagere på gennem ROK-modellen.​
 • Den svære besked. Forberedelse er essentielt, når du skal videregive en svær besked. Få konkrete råd til forberedelsen.
 • Den løsningsfokuserede samtale. Vi afprøver de nye værktøjer gennem case-træning med feedback fra en observatør.
Hvem bør deltage på dette kursus?

Dette kursus i MUS og andre medarbejdersamtaler henvender sig til ledere på alle niveauer med medarbejderkontakt, og som gerne vil blive bedre rustet til at lede forskellige typer af medarbejdersamtaler.

 

 

Underviseren tager ansvar for din læring!

For AROS KURSER handler alting om at skabe en positiv forandring for dig! Vi spørger derfor ind til dine behov og forudsætninger inden kurset. Og underviseren hjælper dig til at overføre den nye viden og de nye færdigheder til din dagligdag efter kurset. 

Tilmeld dig, og få en gratis miniguide!

Når du tilmelder dig dette kursus i præsentationsteknik, sender vi dig vores lille miniguide ”Få større udbytte af dine kurser”. Med guiden får du enkle tips til, hvordan du får størst muligt udbytte af dette kursus – og af alle dine fremtidige kurser.

Bestil et skræddersyet kursus til jer!

Som virksomhed kan I bestille en særligt tilpasset udgave af kurset med fokus på jeres medarbejdere, jeres organisation og jeres specifikke behov. Du kan læse mere her

Medarbejderens udbytte
1

På kurset får du en skræddersyet værktøjskasse, der klæder dig på til at strukturere og planlægge givende samtaleforløb. Sådan en værktøjskasse er af essentiel betydning for dig som leder, da det er op til dig, at skabe gode og konstruktive samtalerne.

2

Når du kommer hjem fra kurset, vil medarbejdersamtalerne fylde mindre i din hverdag, fordi de bliver langt mere overskuelige. Når du lynhurtigt kan lægge en brugbar strategi for samtalerne, kommer de til at forløbe nemt og ubesværet.

3

Når du begynder at kunne afvikle samtaleforløb på en afslappet og konstruktiv måde, styrker du din lederrolle og giver samtidigt din selvtillid et løft.

Arbejdsgiverens udbytte
1

Dine medarbejdere får en bedre oplevelse af jeres samtaler, når du strukturerer dem med øje for dialog og gensidig respekt.

2

Du bliver i stand til at justere din tone og samtalestruktur efter den enkelte samtaletype. Det optimerer og effektiviserer samtalerne og sørger for, at I formår at holde den enkelte samtale på det rette spor.

3

Efter kurset vil du ikke længere udskyde og undgå de svære samtaler, men istedet tage konfrontationerne i opløbet gennem konstruktiv dialog. Klimaet på din arbejdsplads bliver derfor forbedret, når konflikter ikke får lov til at trække ud og ødelægge det gode arbejdsmiljø.

Næste kursusstart

Vælg den dato & by der passer dig bedst
København 11. november 2024 - 12. november 2024
Aros Konference, København
9.00-16.00
8.900 ekskl. moms. Tilmeld dig
Aarhus 18. november 2024 - 19. november 2024
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus
9.00-16.00
8.900 ekskl. moms. Tilmeld dig
København 30. april 2025 - 01. maj 2025
Aros Konference, København
9.00-16.00
8.900 ekskl. moms. Tilmeld dig
Aarhus 12. maj 2025 - 13. maj 2025
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus
9.00-16.00
8.900 ekskl. moms. Tilmeld dig
Swipe og se datoer ( 3 flere)
Tilmelding Lederkursus i medarbejdersamtaler
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Kursus/Uddannelse Lederkursus i medarbejdersamtaler
Sted & Datoer

  1 Jeg vil gerne modtage et gratis eksemplar af e-bogen "99+1 tips, tricks og hemmeligheder,
  der vil ændre din kommunikation", samt tilmeldes nyhedsbrevet, hvor jeg vil få yderligere gode råd.

  Nu kan du godt begynde at glæde dig til at blive meget klogere!

  Du vil senere i dag eller den næste hverdag få en mail fra en af vores kursussekretærer med alt det, du har brug for at vide.

  Tag en kollega med – og få selv endnu større udbytte!

  Hvis du tager en kollega med, får I begge en rabat (og du får en god sparringspartner, når du kommer tilbage fra kurset). I kan se rabatten i kursusbeskrivelsen (hvor du tilmeldte dig). Ved tilmelding skal din kollega blot gøre opmærksom på, at du også deltager. Så får I begge rabatten.

  Har du spørgsmål?

  Så henvend dig i chatten nede til højre, send en mail til info@arosbusinessacademy.dk eller ring til os på tlf. 70 278 279.

  Vi ser frem til at møde dig

  Aros
  Tilmeldingbekræftelse
  ................................................................................................
  Din besked er blevet sendt.

  Vi bestræber ps på at svare så hurtigt som muligt.

  Har du yderligere spørgsmål er du også velkommen til at ringe til os på 70 278 279

  Aros
  Hent materiale
  ................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
  Kursus/Uddannelse Lederkursus i medarbejdersamtaler
  [cf7lead cf7_id='780' debug='false' fields='Company=|First Name=|Last Name=user-name|Email=user-email|Phone=|Title=title|Course name=source|Description=|URL source=url_source']

  Aros

  En fantastisk god og kompetent underviser. Hun spurgte ind til hvad jeg gerne ville blive bedre til og tilrettelagde undervisningen derefter

  Pia Holm

  Kyndig, professionel og behagelig underviser. Jeg fik i den grad opdateret min viden på en professionel og meget kyndig facon.

  Lajla Dam

  97,9%
  af alle kursister

  af vores kursister mener, at underviseren var meget god/god til at tilpasse indhold og undervisning til dem.

  Få vores e-bog med 99+1 hemmeligheder
  om kommunikation GRATIS!
  ................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
  Tilmeld dig og få dit eksemplar af vores e-bog "99+1 tips, tricks og hemmeligheder, der vil ændre din kommunikation", samt jævnlige tips og nyheder, der gør dit arbejdsliv bedre.